Vogue
Tomas Maier gaat Bottega Veneta verlaten

fashion

Tomas Maier gaat Bottega Veneta verlaten

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Creative director Tomas Maier gaat na zeventien jaar modehuis Bottega Veneta verlaten, naar aanleiding van een tegenvallende omzet. Volgens bronnen is overkoepelende organisatie Kering hard op zoek naar een nieuwe ontwerper voor het Italiaanse modehuis.

Succes

‘We hebben grotendeels aan Tomas te danken dat Bottega Veneta het modehuis is geworden wat het vandaag de dag is. Hij bracht het merk weer terug op de luxemarkt,’ zegt François-Henri Pinault, CEO van Kering. ‘Ik ben hem persoonlijk heel dankbaar voor alles wat hij bereikt heeft, en voor het bijzondere succes dat hij heeft gebracht.’ De Duitse ontwerper is sinds 2001 werkzaam bij het Italiaanse modehuis en heeft het vele successen gebracht  Tom Ford, toen creative director bij Gucci en Saint Laurent, nam Tomas in dienst om het merk uit de schulden te halen. Onder leiding van Maier groeide Bottega Veneta in een razend tempo en gingen de verkopen door het dak.

Terugval

Maar de afgelopen jaren staat het slechter gesteld met het modehuis. De verkoopcijfers daalden, zelfs zo erg dat er bijna geen winst meer werd gemaakt. Terwijl andere modehuizen van Kering floreerden, zoals Balenciaga, bleef Bottega Veneta achter. Wie Maier gaat opvolgen, moet nog bekend worden gemaakt door de Kering groep. Er wordt gedacht aan Phoebe Philo, die een half jaar geleden het Franse modehuis Céline verliet. De ontwerpster was erg succesvol het bracht Céline naar grote hoogten. Het is nog afwachten of ze wellicht hetzelfde voor Bottega Veneta kan doen.

Kanye Wests Yeezy-campagne met compleet naakte Kim Kardashian look-a-like shockeert internet

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten