Vogue
Bekijk hier de tweede collectie van Louis Vuitton met kunstenaar Jeff Koons

fashion

Bekijk hier de tweede collectie van Louis Vuitton met kunstenaar Jeff Koons

Datum
Louis Vuitton Malletier

Louis Vuitton en Jeff Koons slaan de handen wederom ineen voor een nieuwe collectie van tassen en accessoires. Eerder dit jaar bracht de samenwerking een assortiment van lederwaren met schilderijen van Da Vinci, Van Gogh en Rubens voort. De kunstenaar koos deze keer zes nieuwe schilders waarvan de items vanaf 27 oktober wereldwijd beschikbaar zijn.

Om naar te staren

De tweede collectie van Louis Vuitton in samenwerking met Jeff Koons draait om Koons' Gazing Ball-schilderijen op de iconische items van het modehuis. Deze kunstwerken zijn herinterpretaties van welbekende schilderijen zoals 'Waterlelies' van Monet, waaraan hij een reflecterende blauwe bol toevoegt die je uitnodigt om te staren. Voor de collectie koos de kunstenaar zijn herinterpretaties van werken van Gaugain, Manet, Monet, Boucher en Turner. Poussin is ook een schilder die behoort tot de collectie, maar de items van dit werk zijn exclusief verkrijgbaar in het nieuwe Maison op Place Vendôme. 'Ze zijn deel van mijn DNA,' zegt Koons over de kunstwerken die hij koos voor de collectie. 'Elke keer als ik iemand zie lopen met de tas, of ze in een café zie zitten, dan communiceren ze een liefde voor het humanisme.'

Oude Meesters

Deze tweede collectie is onderdeel van een langetermijnproject dat past bij de sterke band tussen Louis Vuitton en de kunstwereld. Een opvallende aanpassing van de iconische tassen zijn de initialen op het monogram. Naast enkel 'LV' prijkt er dit keer ook ‘JK’, de initialen van Jeff Koons (en tevens afkorting voor 'just kidding'). De gedachte achter de collectie is nieuwe aandacht naar de oude meesters en kunstmusea te brengen door oud werk te herinterpreteren. De video over de collectie en de collectie zelf vind je hieronder.

Gucci kondigt aan fur free te gaan: 'Het is niet modern'

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten