Vogue
De gasten arriveren bij de doop van prins Louis

fashion

De gasten arriveren bij de doop van prins Louis

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

De jongste zoon van Kate Middleton en prins William wordt vanmiddag gedoopt in de Chapel Royal of St. James's Palace in Londen. Prins Louis, officieel His Royal Highness prince Louis Arthur Charles of Cambridge, is het derde kindje van het Britse koningspaar. Traditiegetrouw leidt Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury, de doop. Hij leidde ook de ceremonie van de andere kinderen van Kate en William: George (4) en Charlotte (3).

Doop

Genodigden arriveren op dit moment bij Chapel Royal of St. Jame's Palace voor de doop van prins Louis. Onder andere prins Charles en zijn vrouw Camilla, Pippa Middleton, Meghan Markle en prins Harry zijn aanwezig. Uiteraard zijn ook de ouders van Kate, Michael en Carole Middleton, bij de bijzondere gelegenheid aanwezig. Vandaag werden ook de zes peetouders van de kleine prins bekendgemaakt: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Laura Meade, Robert Carter en Lucy Middleton. Eerder vandaag liet Kensington Palace weten dat koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip, die vandaag hun 71-jarig jubileum vieren, niet bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Doopjurk

De kleine prins Louis draagt een handgemaakte replica van de koninklijke doopjurk, gemaakt door Angela Kelly, de vrouw achter de garderobe van de koningin Elizabeth. De originele versie van het pronkstuk werd voor het eerst gedragen in 1841 voor de doop van Queen Victoria's oudste dochter, Victoria. De replica van de koninklijke doopjurk is gemaakt van Honiton-kant bekleed met wit satijn en werd voor het eerst gedragen door James, Viscount Severn bij zijn doopsel in 2008. Voor deze speciale gelegenheid wordt ook het leliedoopvont uit de kast gehaald, een kunststuk in verguld zilver. Op één na is elke Britse royal die in de afgelopen 170 jaar geboren werd gedoopt met water uit de Jordaan uit het leliedoopvont.

Riccardo Tisci werkt samen met Vivienne Westwood voor Burberry

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten