11-lekkere-geurkaarsen-om-cadeau-te-doen-tijdens-de-feestdagen-274648
©Getty Images

Met dit gure weer is niks fijner dan onder een dekentje kruipen en je favoriete geurkaars aansteken, zodat het huis heerlijk ruikt. Maar geurkaarsen zijn er niet alleen om jezelf te verwennen; ook tijdens de feestdagen komen ze goed van pas om cadeau te doen.

11 geurkaarsen om cadeau te doen

Geur kan je een fijn gevoel geven. Bovendien staat een geurkaars mooi in je huis. Kortom, een luxe uitgave waar je jezelf of een ander flink mee kunt verwennen. We zetten onze favoriete kaarsen op een rij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Jo Malone

Voeg een beetje luxe aan je interieur toe met de geur van de Damastroos, rookachtig agarhout en een vleugje kruidnagel met praline. De minimalistisch ogende kaars heeft drie lonten en komt met een deksel die kan worden gebruikt als dover.

jo malone kaars
©De Bijenkorf

Jo Malone-geurkaars, € 200

Acqua di Parma

Wil je de sfeer van de feestdagen in huis houden nadat je de boom weer hebt weggedaan? Dat kan met deze houtachtige geurkaars. De Bosco-kaars bevat de geurnoten pijnboom, eucalyptus en cederhout.

acqua di Parma geurkaars
©Acqua di Parma

Acqua di Parma-geurkaars, € 80

Maison Margiela

Deze populaire kaars staat niet alleen mooi op tafel, maar ruikt ook gewoon heel lekker. De geurkaars ruikt naar kastanje, roze peper en kruidnagel, gecombineerd met decadente noten van kasjmier en oranjebloesem. Zoet, maar ook spicy.

maison margiela kaars
©De Bijenkorf

Maison Margiela-geurkaars, € 57

L’aimé

Koop je graag lokaal? De kaarsen van L’aimé worden met de hand gegoten en gemaakt in Nederland, op basis van een mix van natuurlijke premium oliën, afkomstig van parfumeurs uit het Zuid-Franse Grasse. De geur van deze kaars wordt gekenmerkt door topnoten van spicy saffraan en perzik.

l'aime kaars aubergine
©De Bijenkorf

L’aimé-geurkaars, € 129

Loewe

Deze kaars van Loewe heeft een geur die doet denken aan de groene aroma van torenhoge naaldbomen. Ruikt niet alleen heerlijk, maar heeft ook een terracotta houder, die je als prachtstuk in je interieur kunt hergebruiken.

loewe kaars
©De Bijenkorf

Loewe-geurkaars, € 175

Byredo

Deze limited edition-kaars is perfect voor de zoetekauw. De topnoot is geroosterde koffie, de hartnoten jasmijn en een vleugje bittere chocolade en de basisnoten zijn patchoeli en bruine suiker.

byredo geurkaars
©De Bijenkorf

Byredo-kaars, € 70

Trudon

Deze kaars werd gemaakt in samenwerking met ontwerper Giambattista Valli. De geur is geïnspireerd op haar liefde voor de geur van het pittoreske Positano. Hoe dat ruikt? Als Italiaanse citroenbomen, gardenia, jasmijn en witte bloemen in bloei.

trudon kaars
©De Bijenkorf

Trudon-geurkaars, € 95

H&M

Wil je je huis omtoveren tot een gingerbread house? Dan is dit de kaars voor jou. Met de zoete geuren van karamel, kaneel, vanille en de pittige geur van gember, heet deze kaars niet voor niets Winter’s Eve.

H&M geurkaars
©H&M

H&M-kaars, € 15,99

Diptyque

Ieder jaar zijn de geurkaarsen voor de feestdagen van Diptyque weer iets om naar uit te kijken. Dit keer is de speciale collectie geïnspireerd op de poëtische definitie uit de Encyclopédie des Lumières – te zien aan de vlammen op de kaars. De geur? Gedroogd fruit gemixt met vanille en patchoeli.

diptyque kaars
©De Bijenkorf

Diptyque-geurkaars, € 72

Tom Ford Beauty

De geur van deze kaars kan volgens Tom Ford maar op één manier worden omschreven: fucking fabulous. De kaars bevat bittere amandel, vanille, orrisroot van de irisbloem, tonkabean. En ultrafijn blond hout zorgt voor een luxe, romige afwerking.

tom ford geurkaars
©De Bijenkorf

Tom Ford-geurkaars, € 115

Le Labo

Voor wie fan is van wierook is dit dé geurkaars. De geur wordt verzacht door warme en harsachtige ambertonen en ontstoken met het rijke kruid van kruidnagel.

le labo kaars
©De Bijenkorf

Le Labo-geurkaars, € 70

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.