Vogue
Vogue was bij de majestueuze opening van Christian Diors nieuwe expositie in Parijs

fashion

Vogue was bij de majestueuze opening van Christian Diors nieuwe expositie in Parijs

Datum
Auteur
Pauline Breeuwsma
Christian Dior

Vogue was gisteravond bij de expositie opening van 'Christian Dior, couturier du rêve' in Parijs, gevolgd door een garden party met filmsterren, modellen en de Franse first lady Brigitte Macron.  

Het prestigieuze Costume Institute in het New Yorkse Met kan er nog een voorbeeld aan nemen, zou Anna Wintour met argusogen gezegd hebben over de nieuwe overzichtsexpositie van Christian Dior die gisteravond opende in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. 'Christian Dior, couturier du rêve' viert het zeventigjarige bestaan van het modehuis en is zo fantastisch mooi opgezet dat je er speciaal een Thalys-ticket voor zou willen boeken. Van enorme balzalen met couture jurken (totaal meer dan 300) reikend tot aan spiegelplafonds en vitrines aan vitrines gevuld met de kleinste tot grootste schitterstukken van Galliano tot Chiuri, de set dressing achter de expo is adembenemend en de archieven van het modehuis zijn fenomenaal thematisch samengebracht. Verspreid over meer dan 3000 vierkante meter zien we verder stoffen uit het atelier, foto's van filmsterren en prinsessen in looks van het modehuis, honderden documenten, mode-objecten (van hoeden tot juwelen, tassen en geuren waaronder een van de allereerste Miss Dior flacons) en kunstobjecten (Christian was een fervent verzamelaar), voor het eerst in de geschiedenis in hetzelfde gebouw.

Het is altijd bijzonder om de opening van een expositie van een prestigieus modehuis bij te wonen, omdat de gasten zelf vaak net zo bewonderenswaardig zijn als de museumstukken. De meest vermogende klanten gekleed in couturelooks van het huis waren gebogen over vitrinekastjes van de expo te zien, nadat ze 's middags de haute couture show van het modehuis in La Cour d'Honneur van l'Hôtel des Invalides hadden bijgewoond. 

Na onze ogen binnen te hebben uitgekeken, was het tijd voor de perfecte Parijse garden party: coupes de champagne, struiken gesnoeid in de vorm van New Look jurken, een speech van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo en LVMH-voorzitter Bernard Arnault ("monsieur le président) met als eregast de nieuwe chique Franse first lady Brigitte Macron gekleed door het modehuis. De vele toegestroomde celebrities blenden tussen alle andere glamorous gasten, de gezichten van het modehuis Natalie Portman in een lieflijk wit zomerjurkje, Jennifer Lawrence, Robert Pattinson en Diors mascara gezicht Bella Hadid

Bekijk de feestbeelden en hoogtepunten van de expositie in onderstaande gallery.

"Christian Dior, couturier du rêve" is van 5 juli 2017 tot 7 januari 2018 te zien in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. 

David Beckham verdedigt foto met dochter Harper

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten