Vogue
Vogue Maart 2015 Preview

magazine

Vogue Maart 2015 Preview

Datum
Auteur
Karin Swerink
Nico

Al halverwege 2014 ontstond het plan om de verjaardag van Doutzen Kroes groots te vieren in Vogue. Ze zou 30 worden – van bijzonder Fries meisje met warme persoonlijkheid is ze uitgegroeid tot super- model, celebrity, echtgenote en moeder. Hét moment dus om groots uit te pakken en behalve haar verjaardag (op 23 januari) ook het nieuwe modeseizoen uitbundig te vieren. Drie covers, drie fotografen, drie locaties, drie stylisten, dertig trends...De plannen werden groter en groter. Maar soms ook ineens weer even kleiner, want schema-technisch bleek het soms onverwacht toch lastig. Oeps! Er komt een megacampagne voor Calvin Klein tussendoor, Doutzen raakt zwanger – weer alle plannen herzien. Misschien dan toch maar één shoot ...? 


Maar na de geboorte van dochter Myllena voelde Doutzen zich zo fantastisch dat we besloten om maar gewoon te beginnen en te blijven geloven in iets groots. En dat werd het vanaf dag één.

De volgende dag vlogen er engeltjes rond de set. Het was de mooiste novemberdag in New York, de kinderen waren vrolijk en Sunnery was zowaar in de stad.
Eerst een waanzinnige shoot in Los Angeles met fotograaf Jan Welters en styliste Marije, midden in de desert, waar ze kaarsjes brandden omdat de zon nog op moest komen en waar tulpjes op de buitentafels stonden om het Nederlandse team te ver-welkomen. Meer dan sprookjesachtig, met een fairytale-resultaat.

Toen New York. Op de wishlist stonden natuurlijk Myllena, zoontje Phyllon en haar man Sunnery. Tot op de laatste dag wisten we überhaupt niet of Sunnery er wel zou zijn, met zijn overvolle agenda – bijna elke dag is hij ergens anders op de wereld. En met kinderen moet het maar net lukken op zo’n dag op de set, met de hele crew. Fotograaf Paul Bellaart en styliste Jetteke van Lexmond stuurden me voor de shoot sms’jes dat het hélemaal goed zou komen, maar dat het wel noodweer was in New York...De volgende dag vlogen er engeltjes rond de set. Het was de mooiste novemberdag in New York, de kinderen waren vrolijk en Sunnery was zowaar in de stad. Doutzen stráálde te midden van haar gezin. Het resultaat is iconisch, de tranen sprongen in mijn ogen op het moment dat de eerste beelden binnenstroomden.

Toen deel drie. Vlak voor kerst, gezellig in Amsterdam. Team Nico (fotograaf), Saskia van Langevelde (styliste), en als altijd Mo Karadag (visagist en agent), stond klaar. Als kers op de taart bleek het te lukken Christiaan Houtenbos in te vliegen, onze eigen beste hairstylist, al decennia wonend in NYC. Van fairy tale woman naar super- stylish NY-mom – Doutzen zet in deze laatste shoot een sexy Barbarella anno 2015 neer.

En om dan maar meteen helemaal goed uit te pakken, besloten we ook Doutzens naasten te interviewen en fotograferen, als verjaardagsverrassing. Bovendien geeft Doutzen haar favoriete winkels, labels en parfums prijs.

Maar het zou het Big Fashion Issue niet zijn als Vogue je niet ook de nieuwste trends voorschotelde. Daarnaast staat het nummer bomvol interviews met onder andere Pharrell Williams, Chiara Ferragni, Sienna Miller, Wende Snijders en superstylist Kate Phelan. Ook delen vier Vogue-redacteuren hun favoriete adressen in modesteden Londen, Milaan, Parijs en New York.

Met ontroering en trots presenteer ik je dit bijzondere nummer, een ode aan Doutzen en het ultieme issue om het nieuwe modeseizoen mee in te luiden.

Lieve Doutzen, happy birthday!

Enjoy!

Karin Swerink
Editor in Chief

Modellen Memoires Pt. 3

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten