Vogue
Designduo Puck & Hans krijgen hun eigen documentaire

fashion

Designduo Puck & Hans krijgen hun eigen documentaire

Datum

Na de overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum komt er nu een documentaire van designerkoppel Puck & Hans. Het Nederlandse modeduo was immens populair in de jaren ’70 tot en met de jaren ’90. Hierdoor hadden ze ook grote invloed op het modebeeld van die tijd.

Compliment van Karl

Puck & Hans, een iconisch item volgens Viktor&Rolf, maakte naam met hun pompeuze, kleurrijke collecties die zelfs in het New Yorkse Bloomingdale’s verkocht werden en welke Karl Lagerfeld als avant-gardistisch bestempelde. De ontwerpers verkochten hun collecties in winkels in Den Haag, Rotterdam en op het Rokin in Amsterdam.

Op jacht

In de documentaire, geregisseerd door Peter Wingender, worden Puck Kroon en Hans Kemmink gevolgd in aanloop naar hun expositie in het Amsterdam Museum. Ze hebben zelf uiteraard een selectie van hun zelfontworpen kleding, maar dat blijkt niet genoeg om de museumruimte te vullen. Ze gaan op zoek naar hun eigen schatten en duiken in de kledingkast van onder meer Bas Kosters en Daphne Deckers. Naast dat ze bij meerdere bekende en onbekende Nederlanders op bezoek gaan, heeft Wingender een boeiend beeldarchief vol met shows, interviews met Puck & Hans, maar ook andere interviews met ontwerpers en invloedrijke mensen over het koppel.

De documentaire is geproduceerd door Smarthouse Films en zal begin 2018 in première gaan.

De Vanity Fair Best Dressed lijst 2017 is onthuld

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten