Vogue
Een kijkje in het leven van een jonge Coco Chanel in nieuwe videoreeks

fashion

Een kijkje in het leven van een jonge Coco Chanel in nieuwe videoreeks

Datum
Auteur
Door de redactie

In een nieuwe videoreeks van Chanel krijgen we een kijkje in het leven van de jonge Coco Chanel. Zo zien we hoe ze in het populaire Franse kustplaatsje Deauville werd geïnspireerd door het beige zand van het strand, de blauwe zee en de bootjasjes en gestreepte matrozenpakken van de scheepsbemanning.

Deauville

Vooral het strand van Deauville is een grote inspiratiebron voor Coco. Ze houdt van de zon, het zand en ze kijkt graag naar de vrouwen in de onhandige strandkleding. Ze voelt de noodzaak om nieuwe badkleding te ontwikkelen: lichter en makkelijk om in te bewegen. Coco is er zeker van dat binnen de kortste tijd alle vrouwen van Deauville’s society haar ontwerpen zullen dragen.

Jersey

Ook bezoekt Coco polowedstrijden en paardenraces waar ze een fascinatie krijgt voor de herenkleding. Met name de comfortabele stof van een poloshirt die ze heeft geleend spreekt haar aan: jersey. Deauville brengt haar op nieuwe ideeën, waardoor de plaats kenmerkend is voor het ontwikkelende talent van de jonge Coco. Ze opent hier een winkel, die al snel erg populair is bij de vrouwen van Deauville. De andere video's over Coco Chanels leven kan je binnenkort bekijken via deze link.

Vivienne Westwood lanceert collectie geïnspireerd op dé Sex and the City-trouwjurk

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten