Dé menswear items waar we geen genoeg van kunnen krijgen deze lente

Zo draag je deze geweldige mannenjassen van Woolrich, als vrouw.

Street fashion, Photograph, Clothing, Fashion, Jeans, Snapshot, Outerwear, Street, Denim, Standing,
Woolrich

Vooral een jonge garde ontwerpers maakt nu meer uniseks kleding. Het is onderdeel van de zeitgeist. Waarom zou je – als onderdeel van de vooruitstrevende en activistische Generatie Z – immers nog moeten kiezen tussen gender? Was normcore ooit de norm, deze 'Generatie Genderneutraal' kleedt zich niet uiterst casual om een statement te maken. Nee, dit is een lifestyle. Het is een interessante tendens, juist omdat het onderdeel is van de identiteit van een jongere groep mensen – die in Amerika bijvoorbeeld ook voor gun control strijdt.

Gender bender

Bij Vogue zijn we simpelweg in de ban van menswear items. Mannenkleding dragen is niet perse een nieuw concept – denk aan Marlene Dietrich en Katharine Hepburn. Maar de laatste tijd lijkt mannenkleding almaar vrouwelijker te worden (zie: Rick Owens en Gucci) en vrouwenkleding meer masculien van stijl. Waarom we in de mode überhaupt nog in gender denken is de vraag, maar soms zijn mannenversies van kleding zelfs beter. De jassen en blouses meer eenvoudig, zonder overbodige fratsen. Op jassengebied wordt het je extra eenvoudig gemaakt. De populariteit van de puffer neemt toe (zelfs Karl Lagerfeld toonde deze op de catwalk voor de laatste Chanel-show) en Woolrich brengt voor komend seizoen een mannenlijn jassen die juist vrouwen niet misstaat – mits goed gestyled.

Individualist

Het designteam liet zich bovendien leiden door de esthetiek van kunstschilder Georgia O'Keeffe. Zij zou zeker gecharmeerd zijn geweest van een genderneutraal designpalet; als ultiem feministisch icoon. De feminist anno 2018 is juist een voorvechter van gelijke rechten – gelijke looks, zo je wil. O'Keeffe's close-up bloemschilderingen mogen dan zacht en voluptueus van vorm zijn, het lijnenspel is eerder minimalistisch. Bovenal was zij zeer individualistisch van aard. Zo verliet ze in haar veertiger jaren regelmatig haar huis in New York, waar ze met haar man Alfred Stieglitz woonde, om diep in de natuur van New Mexico te verdwijnen voor haar kunst. Die individualistische spirit zien we terug bij Woolrich, die nu onder meer een limited edition Prescott Parka – volledig waterproof, met bijzondere borduursels en applicaties – en Charlotte Bomber – vederlicht, maar ijzersterk en geïnspireerd op de woestijn nabij Santa Fe – uitbrengt. Verschillende influencers, waaronder de in Milaan wonende Nederlandse Linda Tol, laten hieronder zien hoe zij de volgende mannenjassen uit de Woolrich-collectie voor Lente/Zomer 2018 dragen. Wij zijn alvast hooked.

Erika Boldrin (29) uit Milaan.
Woolrich
Woolrich

Via Woolrich

Nederlandse Linda Tol (33) uit Milaan.
Woolrich
Woolrich

Via Woolrich

Reese Blutstein (20) uit Atlanta, Amerika.
Woolrich
Woolrich

Via Woolrich

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping