Watch Wishlist: waar op te letten voor je je eerste luxehorloge koopt

Vogue maakte een gids 'hoe een luxehorloge te kopen' in samenwerking met Audemars Piguet.

Fashion model, Fashion, Clothing, Watch, Dress, Footwear, Fashion accessory, Suit, Black-and-white, Formal wear,
InDigital - Proenza Schouler Pre-Fall 2017, Bec & Bridge Resort 2017

Het is bekend dat een designertas een zeer waardevolle investering kan zijn. Hoe zit het weliswaar met horloges? Nee, je hebt ze met een iPhone bijna permanent in je handpalm niet zozeer meer nodig om de tijd aan af te lezen, maar het is wel een zeer bijzonder luxe-object waarmee je een band opbouwt, die je een leven lang bij je houdt en vervolgens doorgeeft aan je zoon of dochter. Achter Zwitsers horlogehuis Audemars Piguet gaat eeuwen aan rijke historie en ambacht schuil. Vogue’s nieuwe favoriet, Audemars Piguets wat sportieve Ladies Royal Oak, vormt een klassiek juweel dat je aankoopt als ware het een objet d’art. Waar op te letten – en hoe het te dragen – voor je je eerste grote horloge-aankoop doet? Je bent aan het juiste adres.

1. Kwaliteit

Bij Audemars Piguet weet je dat je verzekerd bent van kwaliteit. Het horloge wordt volledig in-house vervaardigd. Kwaliteit wordt ook gegarandeerd omdat dit Zwitserse horlogehuis jaar in, jaar uit met zijn eigen ambachtslieden werkt. De Royal Oak presenteert de kwalitatief hoogstaande materialen waarmee wordt gewerkt: voorzien van schitterende diamanten van de hoogste kwaliteit. Zelf omschrijven ze dit liefst als ‘de wijze waarop een abstracte schilder zijn canvas zou bewerken.’

2. Ambacht

Kies je voor kwarts of een mechanisch uurwerk? Het zijn deze ambachtelijke details die het verschil maken. Allereerst is het belangrijk dat je de persoon van wie je het nieuwe horloge koopt vertrouwt – of het nu bij een grote winkel is of een kleinere dealer. Het is een bijzondere investering en dit is uiteraard inherent aan de ambacht, kwaliteit en materialen. Een kenner van Audemars Piguet kan je hierin adviseren; ook omdat je een langdurige relatie aangaat. Er is niks mis met een modehorloge, maar voor ambacht – en natuurlijk kwaliteit – wordt het simpelweg niet beter dan van Zwitserse makelij. Daar zijn de Zwitsers wereldberoemd mee geworden. Voordat je geclassificeerd mag worden als ‘Swiss made’ moet je geaccrediteerd worden, via een formeel proces dat het felbegeerde teken van kwaliteit bewijst. In Zwitserland dicteert de wet dat een ‘Swiss made’ horloge alleen zo mag worden genoemd als het uurwerk en de kast in dat land zijn gemaakt, en daar ook de laatste inspectie is uitgevoerd. Daarbinnen hoort Audemars Piguet bij de absolute top. Wat Audemars Piguet er bovendien bovenuit laat springen is dat de horloges in zeer gelimiteerde oplage worden gemaakt; maar 40.000 uurwerken per jaar die met veel precisie, liefde en vakmanschap worden bewerkstelligd. Kwarts-horloges zijn hierbij analoge horloges die draaien op klein, vibrerend, geëlektrificeerd kwarts-kristal die extreem accuraat is in het weergeven van de tijd, terwijl een mechanische is uitgerust met een complex arsenaal aan tandwielen en veertjes. Laatstgenoemde is superieur op ambachtsgebied en heeft geen batterij nodig. Let wel, als deze een weekend of langer stil heeft gelegen, moet deze tussentijds wel worden opgewonden. Een mechanische biedt hiernaast een bepaalde emotionele waarde door het geluid van het 'kloppende hart' dat door middel van alleen wieltjes en beweging perfect werkt. Experts van Audemars Piguet kunnen je op afspraak nog veel meer vertellen over de diverse collecties en beleving van het merk.

Alessandra Ambrosio, Olivia Palermo en Serena Williams met hun Audemars Piguet horloge.
Audemars Piguet

3. How to wear

De horloges van Audemars Piguet, waar alleen de beste ontwerpers zich over elk detail mogen buigen, verdienen natuurlijk een outfit die het ontwerp kan dragen. Maar, wat blijkt? Je kunt met een horloge in tikje masculiene stijl werkelijk alle kanten uit. De Ladies Royal Oak, waarvan het design uit begin jaren ’70 stamt, heeft een octogonale vorm, afgezet met een stoere rubberen band of een schakelband in staal of goud. Draag deze dit najaar met een kasjmieren trui, waarvan je de mouwen iets opstroopt, en leg er nog een groot accessoire tegenaan, zoals een massieve, zilveren schakelarmband. Dat is een look die een stijlicoon zoals Olivia Palermo bijvoorbeeld goed past. Die hiernaast ook niet bang is om het sterke horlogedesign van Audemars Piguet met een zijden avondjurk te dragen. En staat het Audemars Piguet horloge ook niet uiterst chic bij een geheel wit pak en zilver glinsterende clutch zoals gezien bij model Alessandra Ambosio? Geef verder bijvoorbeeld een lange, wollen jas of athleisurewear extra kick met een stoer horloge, of draag hem over de lange mouw van je bloes heen. Binnen het modespectrum draait het voor Herfst/Winter 2017 ook niet meer om kleine, priegelige sieraadjes, maar juist om statement pieces zoals gezien bij Proenza Schouler en Céline. Dat komt ook mooi terug in Audemars Piguets Royal Oak. Dat contrast maakt het geheel juist spannend. Onze favorieten voor dit najaar? Zie hieronder de watch wishlist – voor je het weet is het immers al Kerst.

Audemars Piguet

Royal Oak Offshore in roestvrijstaal

Via Audemars Piguet

Audemars Piguet

Royal Oak in achttienkaraats roségoud

Via Audemars Piguet

Audemars Piguet

Royal Oak Lady in staal met diamanten lunette

Via Audemars Piguet

Audemars Piguet

Royal Oak Offshore in achttienkaraats roségoud

Via Audemars Piguet

Audemars Piguet

Royal Oak Lady in staal

Via Audemars Piguet

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping