Stieglitz is het label dat de Amsterdamse streetstyle domineert

Stieglitz is het label dat de Amsterdamse streetstyle domineert.

stieglitz-amsterdam
StieglitzInstagram

Eigenwijze Amsterdammer

Waar designer Pien Stieglis het succes in haar hometown aan wijt? 'We komen hiervandaan, hier ligt het hart van Stieglitz,' glimlacht ze: 'In Amsterdam zijn mensen eigenwijs, ze doen wat ze willen.' Al meent ze dat veel jonge vrouwen er ook vaak hetzelfde uitzien: 'Veel Zara-meisjes... mag ik dat zeggen?' Trendgevoelig is de jonge ondernemer verre van. Ze bewandelt haar eigen pad. Actrice en Stieglitz-liefhebber Charlie Chan Dagelet: 'Stieglitz heeft een direct herkenbare stijl. Je ziet gelijk dat een kledingstuk een Stieglitz is. Dat vind ik heel knap. Pien heeft in zo'n korte tijd een duidelijk stempel op de mode weten te drukken.' In rap tempo veel klaarspelen is een understatement voor Pien Stieglis. Zo was zij dit jaar de eerste vrouw die een denimlijn in samenwerking met Denham opzette én ze maakte nog een droom waar: Stieglitz Suites, een loft in een Amsterdams grachtenpand dat je kunt huren voor een magische nacht waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van Stieglitz. Waarom Stieglitz in een stad als Amsterdam zo lijkt aan te slaan? Romy Boomsma: 'Ik weet niet of je moet spreken van een bepaalde subcultuur, maar Stieglitz is gemaakt voor een eigenzinnige vrouw. Misschien voor diegenen die liever Piens trends volgen dan die van de massa.' Toch benadrukt Pien ook dat Stieglitz voor iedereen is: 'Ik zie echt een mix van types Stieglitz dragen. Jonge kuikens met hun moeder, twintigers, meiden zoals wij, zakenvrouwen, vrouwen op leeftijd. You name it. Daarom werkt ons merk ook.'

Bereisd en bevlogen

Worden millenials zo langzamerhand doodmoe van trends en is het systeem van seizoenen in de mode bijna achterhaald, ook op dit vlak pakt Pien Stieglis het anders aan. Voor elke collectie reist de ontwerpster naar een ver oord (van Mexico tot India voor Lente/Zomer 2017) om de opgedane inspiratie te verweven door een nieuwe kledinglijn. Tussendoor brengt ze zogenaamde 'snacks', een statement stuk dat op een willekeurig moment wordt gelanceerd. Charlie Chan Dagelet: 'Pien maakt bovendien totaal geen concessies in haar ontwerpen. Ze maakt wat zij mooi vindt en waardoor zij geïnspireerd raakt. Ze is totaal niet bezig met wat mensen willen of wat in de mode is. Alles wat ze doet is eerlijk, authentiek, en het komt vanuit een passie voor cultuur, kleur, kleding.' Romy Boomsma vult aan: 'Haar kleding en tassen zijn uitgesproken, maar op een bepaalde manier ook tijdloos. Zo combineer ik veel items uit haar voorgaande collecties met die van nu. Het werkt het op de een of andere manier perfect samen.' Je kunt wel spreken van een groeiend Stieglitz-archief.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vogue Online Shopping Night

Join the Stieglitz tribe? Tijdens Vogue Online Shopping Night op a.s. woensdag 25 april a.s. krijg je maar liefst 20% korting op de gehele collectie. Charlie Chan Dagelet: 'Wat mijn all-time favoriet is? Mijn allernieuwste aanschaf: het roze pak met hartjes uit de Cobra-collectie. Het lieflijke van het dessin tegenover zo'n stoer model. Het is ook gewaagd. Als ik het draag is het onmogelijk om het niet op te merken. Het is creatief en eigen. Ik zou het elke dag wel aankunnen, maar voor nu bewaar ik het voor een speciale gelegenheid. Misschien wel de rode loper.' Romy Boomsma: 'Zelf ben ik het meest fan van de Janki flare. De fit van Stieglitz flares zijn perfect en ik ben dol op deze zomers gekleurde versie. Liefst draag ik hem met een effen oversized top met lange mouwen en een grofgebreid vest of met een grote sweater en Stieglitz bomber.' Bekijk hieronder een aantal van Vogue's favorieten en tik ze met fikse korting op de kop tijdens Vogue Online Shopping Night.

Stieglitz

Stieglitz – Cobra sweater

Stieglitz

Stieglitz – corduroy flared broek

Stieglitz

Stieglitz – Snack jacket

Stieglitz

Stieglitz - Ravi jacket

Stieglitz

Stieglitz x Denham – spijkerjack

Stieglitz

Stieglitz – Ganesh shirt

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping