De stad San Francisco verbiedt de verkoop van bont – Vogue kiest de beste faux fur alternatieven

Dit zijn de beste faux fur items

faux-fur-alternatieven
Michael Kors, Herfst/Winter 2018, InDigital

Bont? Move over. In de afgelopen maanden zijn Gucci, Tom Ford, Michael Kors en Versace allemaal gestopt met het gebruiken van echt bont, en in plaats daarvan overspoelden de Herfst/Winter 2018 catwalks met faux fur. De Amerikaanse stad San Francisco pakt bont nu ook hard aan: vanaf 1 januari 2019 mag er nergens in de stad meer bont verkocht worden.

Bont-ban

Critici denken dat het verbod van San Francisco op bont een negatieve impact kan hebben op bedrijven die bont verkopen, maar ook daar is rekening mee gehouden. Tot 1 januari 2020 kunnen bonthandelaren hun inventaris doorverkopen, en nepbont inkopen. Het feit dat zoveel grote modehuizen nu faux fur gebruiken – en er geen verschil meer te zien is tussen echt en nep – haalt de achterhaalde mening onderuit dat nepbont 'minder luxueus' zou zijn.

Milieukwestie

Aan de andere kant wordt nepbont wel gemaakt met veel chemicaliën en kunststoffen. Maar P.J. Smith, senior manager van het modebeleid bij Humane Society, vertelt aan de Amerikaanse Vogue dat dit wel meevalt. 'Het idee dat [echt bont of nepbont] minder goed is voor het milieu dan de ander… het is een onderwerp wat afleidt van de echte problemen waar de bontindustrie mee te maken heeft. Als je een product in grote hoeveelheden gaat produceren, zal het een impact op het milieu hebben. Aan de bontketen is extreme wreedheid verbonden, en echt bont heeft een enorme impact op het milieu. (…) Het is een industrie die betrokken is bij leerlooierijen, waarbij een giftige soep van formaldehyde en chroom in de omgeving vrijkomt. Als ik dat met nepbont vergelijk, is het duidelijk welke het meest gevaarlijk is voor de aarde.'

Shearling

Shearling, of schapenleer, is nog wel toegestaan onder de ban in San Francisco, waarschijnlijk omdat schapenvacht een nevenproduct is van de voedselindustrie, terwijl vossen specifiek voor hun vacht geslacht worden. San Francisco is niet de enige plaats waar bont uit den boze is, eerder dit jaar werd al bekend dat Noorwegen alle pelsboerderijen gaat verbannen.

About You, Little Soho, Bestseller. River Island

Faux fur winterjas, via About You
Sandalen, via Bestseller
Ziva luipaardprint bomber, via Little Soho
Nepbont portemonnee, via River Island

Zalando, River Island

Perzikkleurige clutch, via Zalando
NA-KD Mantel, via Zalando
Grijze winterjas, via Zalando
Furry shoes, via River Island

Zalando, River Island

Pepe Jeans jas, via Zalando
Blauw buiktasje, via River Island
Diesel lange bodywarmer, via Zalando

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping