De favoriete sportlegging waar deze Vogue-redacteur weekenden in doorbrengt

De favoriete sportleggings en yoga pants van Vogue's Zoe Rosielle.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oh de sportlegging, een kledingstuk waar menig vrouw een haat-liefde verhouding mee heeft. Heb je een te krap, schurend of simpelweg oncomfortabel exemplaar aan dan is 'ie je grootste vijand. Heb je jouw favoriete model gevonden, dan draag je de sportlegging of yoga pants het liefst de hele dag ook al is je workout of practice al lang en breed voorbij. Precies, ik ben één van die vrouwen die op zaterdagochtend een lesje volgt, om vervolgens het hele weekend in mijn übercomfortabele sportlegging rond te lopen. Niet om een sportief statement te maken, of om de schijn te wekken dat ik in Venice Beach woon, maar uit pure luiheid en hunkering naar comfort.

Of ik moet zeggen, ik wás zo’n vrouw, want sinds mijn zwangerschap schiet het sporten er wegens totale vermoeidheid, misselijkheid of emotionele onstabiliteit wat vaker bij in (oeps!). Maar laten we voor de vlotheid van dit artikel even vijf maanden terug in de tijd, toen ik nog mijn oude, sporty spice zelf was.

Mijn favorieten? Amerikaans sportmerk Under Armour maakt fantastische basic zwarte sportleggings, die ik zowel naar een HIIT-training als een yin-yoga lesje draag. De Breathelux-legging (95€) is gemaakt van een superzachte stof die heel snel droogt en niet in je huid snijdt. Extra bonuspunten: UA-leggings zitten altijd strak en goed aangesloten maar ogen nooit te strak bij je kruis, m.a.w. nooit een cameltoe. Dit is zo’n sportbroek die je mist als hij in de was zit.

De Under Armour Breathlux legging.
Under Armour

Een andere alltime favoriet is de Nike Performance Sculpt Hyper (€54,95). Deze legging heeft een extra hoge tailleband die ik persoonlijk heel fijn vindt omdat het je buik helemaal inpakt. De Dri-Fit technologie van Nike zorgt er net als bij die van Under Armour voor dat de legging snel droogt na een zweetsessie. De ietsje dikkere, matte stof is overigens ook zeer flatterend voor je behind (lees: geeft steun en is niet stiekem transparant als je je hamstrings stretcht).

De Nike Performance Sculpt Hyper.
Nike

Het Amsterdamse Deblon Sports maakt luxe sportkleding waar je wel even voor wilt sparen. Natuurlijk staat de ZOE-legging (€124,95) op je verlanglijstje (ha!) maar gezien mijn huidige toestand ben ik ze heel dankbaar dat ze een maternity legging (€99,90) maken want man-oh-man sporten in mijn oude leggings (hoe stretchy ze ook zijn) wordt met de week oncomfortabeler. Bonuspunten: alle leggings van Deblon Sports worden in Amsterdam ontworpen en vervolgens in Brazilië Fairtrade geproduceerd.

De ZOE-legging van Deblon Sports, what’s in a name?
Deblon Sports
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping