De heupketting is terug van weggeweest en zo draag je hem deze zomer

Van Chanel tot Moschino: de (gouden) heupketting is het accessoire du jour tegen wil en dank.

heupketting
Getty ImagesImaxtree

Het was een van de onverwachte terugkomers op de catwalk: de (gouden) heupketting, die – het liefst met grote schakels en logo's – om het middel bungelt. Zo werd de heupketting gezien bij shows van grote modehuizen als Chanel, Alexander McQueen en Paco Rabanne. De heupketting maakte faam in de noughties (die mede door Bella Hadid een grote comeback maken in de modewereld) en was destijds onlosmakelijk verbonden met popsterren als Jennifer Lopez en Christina Aguilera. Nu is het accessoire terug, met een high fashion upgrade.

De heupketting is terug

Tijdens de Lente/Zomer 2019 shows verscheen de heupketting al bungelend om diverse middels van modellen. Bij Chanel zagen we model Kaia Gerber met een gelaagde gouden ketting waaraan grote letters hingen die het woord "Chanel" vormden, maar het Franse modehuis heeft in het verleden al vaker heupkettingen op de markt gebracht. Vooral in de eighties werden de statement riemen gedragen, meestal in combinatie met leggings (en waar Céline Dion ook mee wegkomt anno 2019). Alexander McQueen zorgde voor een compleet andere kijk op de heupketting en maakte er eerder een bodychain van; zilverkleurig met ingelegde stenen en gedragen over een blazer.

Fashion, Clothing, White, Fashion model, Haute couture, Dress, Fashion design, Neck, Fashion show, Outerwear,
Alexander McQueens versie van de heupketting.
Getty Images

Subtiel tot logomania

Het moge duidelijk zijn: de heupketting kan vele vormen aannemen. Zo is het sieraad ideaal voor de zomer als subtiele bodychain, voorgedaan door – wie anders – Bella Hadid tijdens haar vakantie met haar familie op het Griekse eiland Mykonos. Het 22-jarige model draagt een fijne gouden ketting om haar heupen met daaroverheen een kleurige cut-out one-piece van Louisa Ballou.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maar het kan natuurlijk ook bigger and bolder zoals onder meer de (vintage) Chanel-, Versace- en Moschino-kettingen bewijzen. Grote schakelkettingen met nog grotere bedels en logo's, dat lijkt het streven te zijn. En die logo's mogen zo duidelijk mogelijk zijn, zoals we zien bij Chanel en in Moschino's collectie voor H&M. Daarnaast wordt het statement accessoire ook volledig omarmd door het modelievende publiek, en maakte de ketting bij verscheidene modeweken zijn opwachting.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping