Koop vanaf nu pre-owned kleding op Zalando

De webshop geeft gehoor aan de groeiende vraag onder millennials naar duurzame kleding opties.

zalando
Zalando

Zalando lanceert de nieuwe Pre-owned categorie, waarmee de van oorsprong Duitse webshop zich nu uitbreidt in de Nederlandse tweedehandskleding markt met concurrerende platforms zoals Vinted en United Wardrobe. Ook bij hun tweedehands assortiment — die nu al online beschikbaar is — heeft Zalando aangegeven dat ze niet willen inleveren op de kwaliteit van hun producten en service. De stukken die dus geaccepteerd worden voor de pre-owned categorie zullen dus een strenge selectie ondergaan, zodat alleen kleding die zo goed als nieuw is op de site komt te staan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot de meeste platforms waar klanten onderling handelen, verkoop je bij Zalando je oude kleding aan de webshop zelf. Klanten worden hiervoor gevraagd om een foto te maken van hun kledingstuk en informatie te geven over onder andere merk, maat en categorie. Op basis van deze informatie komt het bedrijf met een voorstel voor de prijs. Accepteer je het bedrag, dan kun je kiezen om het te ontvangen in de vorm van een cadeaubon die je weer op de website kunt gebruiken of je kunt het geld doneren aan het Rode Kruis of WeForest. Vervolgens kun je je kledingstukken opsturen naar de webshop waar ze na een grondige inspectie op de site zullen verschijnen onder de Pre-owned categorie.

Het artikel gaat verder onder de video.

Vogue's Rinke Tjepkema onthult het duurzame Vogue x Ronald van der Kemp-designer-T-shirt

Hoe duurzaam is het?

Het doel van de uitbreiding is om ‘de levensduur van vijftig miljoen artikelen te verlengen en ze nieuw leven in te blazen’ vertelde Jacintha de Graaf, Zalando directeur voor de Benelux, aan het Financieele Dagblad. Of het nieuwe model per definitie leidt tot een duurzamere shopervaring in de webshop ligt iets lastiger. Het is bijvoorbeeld nog steeds mogelijk om tweedehands items binnen 100 dagen te retourneren, waardoor er meer transportuitstoot kan ontstaan. Daarnaast verwacht Zalando dat door het voucher model de verkoop van nieuwe kleding ook zal toenemen.

zalando
Zalando

Een deel van de verantwoordelijkheid blijft dus liggen bij de consument. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat dit soort initiatieven het voor veel mensen makkelijker en voordeliger maken om duurzaam kleding te kopen en te verkopen. Bovendien bewijst het dat grote modebedrijven zeker bereidt zijn om te verduurzamen, als de vraag onder consumenten toeneemt. Zo zie je maar weer dat jouw individuele beslissing om bewuster met kleding om te gaan een grote impact kan hebben en daar mag je jezelf wel een schouderklopje voor geven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping