De tassentrends van Herfst/Winter 2019

Van de bum bag tot de kleinste tas denkbaar: dit zijn de spraakmakende accessoires van het seizoen.

Getty Images

Na een lange fashionmaand is het tijd voor een nadere analyse: wat zijn de spraakmakende accessoire-trends voor het najaar van 2019? Als het om handtassen gaat – of taille- of rugzakken, zo je wil – zijn deze dit seizoen bijzonder speels van stijl. Denk aan het micro-tasje van Jacquemus, dat gelijk een Instagram-hit werd, de poezelig zachte tassen bij Chanel en de elegante, violetkleurige sleutelhouders voor om de hals bij Stella McCartney. Kijk mee.

ImaxTree
1 van 33
Trend één: de bum bag

Inmiddels allang niet meer nieuw, maar de fanny pack is duidelijk een blijvertje in het modebeeld. Deze komt in tal van varianten, waaronder ook très chic zoals hier bij Fendi.

ImaxTree
2 van 33
Givenchy
ImaxTree
3 van 33
Hermès
ImaxTree
4 van 33
Christian Dior
ImaxTree
5 van 33
Zimmermann
ImaxTree
6 van 33
Givenchy
ImaxTree
7 van 33
Chanel
Getty Images
8 van 33
Jacquemus
ImaxTree
9 van 33
Roberto Cavalli
Getty Images
10 van 33
Trend twee: het speelse rugzakje

Hands-free, maar liever niet met een tailletas? Dan komt een rugzak mooi van pas. Ook deze komt in tal van verschijningen: van glinsterend tot clean en in faux fur.

ImaxTree
11 van 33
Prada
ImaxTree
12 van 33
Stella McCartney
ImaxTree
13 van 33
Prada
ImaxTree
14 van 33
Trend drie: aaibaar

Snuggle up, dit najaar! En wel met je handtas. Van schapenvacht tot faux fur en andere fuzzy texturen: het kwam allemaal langs op de catwalk in de vorm van it-bags. Denk Chanels streelzachte aprés-ski accessories tot het halve knuffeldier dat modellen bij Dries van Noten (foto) in de hand hielden.

ImaxTree
15 van 33
Chanel
Getty Images
16 van 33
Max Mara
ImaxTree
17 van 33
Chanel
ImaxTree
18 van 33
Prada
ImaxTree
19 van 33
Fendi
Staud
20 van 33
Staud
ImaxTree
21 van 33
Chanel
ImaxTree
22 van 33
Trend vier: grab 'n go

Niet meer loslaten, die giga tas uitgevoerd in gewatteerd materiaal of leer. Wees ook niet bang hem even om te vouwen en onder je arm te klemmen, zoals hier gedemonstreerd bij Dries van Noten.

ImaxTree
23 van 33
Hermès
ImaxTree
24 van 33
Dries van Noten
ImaxTree
25 van 33
Trend vijf: uitvergrote initialen

Designers lopen nog steeds graag te koop met hun eigen naam. Denk aan grote logo-tassen bij Louis Vuitton. Nu worden ook de initialen uitvergroot – zoals hier bij Christian Dior – en toegepast als opvallende, contrasterende sluiting.

ImaxTree
26 van 33
Valentino
ImaxTree
27 van 33
Balmain
Corey Tenold voor Vogue.com
28 van 33
Trend zes: de micro micro bag

What is this, a bag for ants? Zullen veel gedacht hebben bij het zien van de minuscule tas van Jacquemus. Er kunnen nog net AirPods in. Dit kleiner dan kleine design ging gelijk viral. Terwijl designers zoals Carolina Herrera en Chloé micro-tasjes bieden waar je net iets meer in kwijt kunt. Tip: draag alleen bij je wat echt telt.

ImaxTree
29 van 33
Stella McCartney
Getty Images
30 van 33
Lanvin
Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Shopping