Be there or be square: dit zijn de mooiste vierkante zonnebrillen voor deze zomer

Omdat deze modellen iedereen goed staan.

model met vierkante zonnebril
Denise TruscelloGetty Images

De zon is al een tijdje terug van weggeweest en oh, wat zijn we daar gelukkig mee. Om knijpende ogen (en beginnende lijntjes) te voorkomen, maakte Vogue een selectie van de fijnste zonnebrillen die iedereen staan. Van rond tot langwerpig tot rechthoekig: probeer eens een vierkant exemplaar op je neus en je zult versteld staan. Wanneer je een klein hoofd hebt, zijn de smallere en rechthoekige modellen meer geschikt. Heb je een gemiddeld tot groot hoofd, ga dan voor groots en vierkant.

Dit type zonnebril is overigens niet nieuw (Gucci experimenteert er al jaren mee), maar wel immens populair. Celebrities als Kim Kardashian & Kanye West zijn er - uiteraard - al mee gespot en ook Romee Strijd en Bella Hadid konden niet achterblijven. Inmiddels is de vierkante zonnebril te vinden bij grote modehuizen als Gucci, Burberry, Chloé, Chanel en Jacquemus - toch wel een aantal van de meest toonaangevende namen, als je het ons vraagt. Voor een ultieme zomerse look combineer je de vierkante (of rechthoekige) zonnebril met de hiking sandaal en een zomers jurkje.

Durf je het nog niet aan om brillen in de winkel te passen of ben je liever lui dan moe? Dan zijn er tal van fijne oplossingen. Zo biedt de Bijenkorf een online filter op gezichtsvorm en heeft Ace & Tate een heuse virtual try-on en online stijladvies. Doe ook de online oogtest en je weet precies wat voor bril je nodig hebt. Ook Mister Spex en velen anderen bieden online pasmogelijkheden. Kortom: met toegeknepen oogjes tegen de zon inkijken is vanaf nu verleden tijd.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ace & Tate
zonnebril andy maple syrup, ace  tate
Ace & Tate, Ray Stofberg

Ace & Tate

SHOP

2 Dolce & Gabbana
zonnebril dg2242 dolce  gabbana zonnebril
de Bijenkorf

Via de Bijenkorf

SHOP

3 Celine
vierkante zonnebril celine in roze
de Bijenkorf

via de Bijenkorf

SHOP

4 Le Specs
unreal   zonnebril le specs zalando
Zalando

via Zalando

SHOP

5 Ace & Tate
zonnebril stef red velvet, ace  tate
Ace & Tate, Ray Stofberg

Via Ace & Tate

SHOP

6
7 NA-KD
na kd vierkante zonnebril
NA-KD

via NA-KD

SHOP

8 Scotch & Soda
scotch  soda cateye zonnebril
Scotch & Soda

via Scotch & Soda

SHOP

9 Balenciaga
vierkante zonnebril balenciaga
Miinto

via Miinto

SHOP

10 Han Kjobenhavn
han kjobenhavn zonnebril
Zalando

via Zalando

SHOP

11 Gucci
gucci vierkante zonnebril
de Bijenkorf

via de Bijenkorf

SHOP

12 Ray-Ban
ray ban zonnebril
Ray-Ban

via Ray-Ban

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shopping