Vogue's favoriete duurzame sportmerken om verantwoord in te sporten

Release your inner Jane Fonda met deze duurzame sportmerken.

duurzame sportkleding jill kortleve
Casper Kofi, Vogue Nederland September 2020

Hoe verleidelijk het de afgelopen maanden ook was om op de bank te hangen, in tijden als deze is het extra belangrijk om in beweging te blijven. Door te sporten maak je extra endorfines aan, zit je soms net wat lekkerder in je vel en het kan zelfs bijdragen aan het verminderen van paniekaanvallen. Ga je liever nog niet naar de sportschool? Dan bieden talloze online sportlessen de uitkomst. Volgens onderzoek hoef je jezelf overigens helemaal niet urenlang in de sportschool uit te sloven. Een dertien (!) minuten durende power workout blijkt al voldoende te zijn; Halle Berry en Kate Hudson zijn fan.

Sporten doe je natuurlijk in een stijlvolle sportoutfit. Alleen niet elk sportitem is even goed voor het milieu. Denk aan synthetische stoffen waardoor je niet alleen warmte vasthoudt, maar ook nog eens microdeeltjes plastic de wereld in slingert. Onderstaande sportmerken dragen allemaal bij aan een betere wereld op hun eigen manier. Van betere werkomstandigheden voor fabrieksmedewerkers tot het gebruiken van gerecyclede materialen.

Waar wacht je nog op? Release your inner Jane Fonda met onderstaande duurzame sportmerken en ga aan de slag.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 COS
cos sportswear
COS

Dat COS duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is niks nieuws. Wat wel nieuw is, is hun sportcollectie gemaakt van gerecyclede en duurzaam geproduceerde stoffen. De naadloze items sluiten perfect aan en zijn een feestje om te dragen.

2 GYMCLUB
gymclub
GYMCLUB

Capsulecollectie GYMCLUB is het resultaat van een samenwerking tussen TOMBOY en Belgische Olympische gouden medaillewinnaars Olivia Borlée & Élodie Ouédraogo, de oprichters van het sportlabel 42|54. Dat laatste label is een Belgisch high-end en duurzaam sportmerk. Leuk detail: de naam refereert naar de winnende sprinttijd van Olivia en Élodie tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

De collectie is vanaf 11 februari verkrijgbaar via hun webshop.

3 Filippa K Softsport

Of je nu onderweg bent of thuis blijft, de kleding van Filippa K Soft Sport zit altijd goed. Veel producten zijn naadloos, wat zorgt voor minimaal afval in het productieproces. De items hebben natuurlijke functionele eigenschappen, zonder toegevoegde chemicaliën.

4 House of Gravity

House of Gravity is anderhalf jaar geleden opgericht door de Nederlandse Maria-Rosa Vyskocil. De nieuwe maternity lijn die ze deze week samen met Rens Kroes lanceert is gemaakt van ocean waste. In de oceaan achtergelaten visnetten veroorzaken problemen voor dieren en worden door duikers uit zee gehaald. Het nylon waaruit deze netten voor het grootste deel bestaan, wordt vervolgens gerecycled tot hoogwaardig garen, waarvan deze lijn is gemaakt.

5 Zien: Rinke Tjepkema onthult het duurzame Vogue x Ronald van der Kemp-designer-T-shirt
6 Adidas by Stella McCartney

Sinds 2005 werken Stella McCartney en Adidas samen aan hun Adidas by Stella McCartney-lijn. Net als bij haar eigen collecties, bestaan de sportitems van het merk ook uit gerecyclede materialen zoals gerecycled polyester en nylon.

7 Iron Roots

Bij het wassen van sportkleding komen normaal enorm veel microplastics vrij. Daarom ontwikkelde Iron Roots een beter alternatief: duurzame items gemaakt van onder andere eucalyptus, beukenhout en hennep. Verder worden de stukken geproduceerd in Portugal en Griekenland, om onnodige uitstoot te voorkomen.

8 ODLO

ODLO bezit eigen fabrieken en is lid van de Fair Wear Foundation, die zich inzet voor goede werkomstandigheden voor iedereen werkzaam in de textielindustrie. Sinds 2016 is ODLO lid van de Sustainable Apparel Coalition, die er met behulp van de Higg Index op toezet dat de materialen, producten, processen en faciliteiten aan de door hun opgestelde duurzame voorwaarden voldoen.

9 ARMEDANGELS

ARMEDANGELS doet er alles aan om hun impact op de wereld te minimaliseren. Zo produceren ze in Europa en Turkije om de CO2-uitstoot laag te houden, gebruiken ze biologische en eerlijke materialen en zijn ze lid van de Fair Wear Foundation.

10 ECOALF

De sportcollectie van ECOALF bevat fijne basics voor iedere workout. De materialen bestaan uit gerecyclede stoffen, plastic en biologisch katoen. Zo ga je met een gerust hart je yogales in.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sustainability