Shop hier de leukste mondkapjes die perfect bij je #OOTD passen

Better safe than sorry.

paris, france   september 24 a model walks the runway during the marine serre womenswear springsummer 2020 show as part of paris fashion week on september 24, 2019 in paris, france photo by aurelien meuniergetty images
Aurelien MeunierGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op dinsdag 13 oktober. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Op de laatste dag van september kwam de overheid met het dringende advies om in alle publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen en dat advies werd nog eens herhaald tijdens de persconferentie van 13 oktober. Anderhalf meter afstand houden was en blijft belangrijk, maar nu de coronacijfers oplopen moeten we extra stappen nemen om elkaars gezondheid te waarborgen. Mondkapjes zorgen ervoor dat de lucht die jij inademt schoner wordt en daarnaast filteren ze ook nog eens de druppels die ontstaan wanneer jij niest of hoest. Zo vormen anderen een minder groot gevaar voor jou en ben jij een minder groot gevaar voor anderen. Hierbij is het wel belangrijk om te onthouden dat mondkapjes geen wondermiddelen zijn en is het dus nog altijd belangrijk om voldoende afstand te houden en regelmatig je handen te wassen.

Hét it-item van 2020

Mondkapjes worden dus vanaf nu ook buiten het OV een belangrijk onderdeel van onze outfits. Gelukkig voelde de mode-industrie al een tijdje terug aan dat mondkapjes het it-item van 2020 gingen worden en zijn er genoeg stijlvolle opties op de markt, van haute couture tot aan prêt-à-porter. Geen reden dus om er niet fantastisch uit te zien wanneer je weer een afspraak hebt. Zoek je nog inspiratie voor een leuk uitje waar je met je nieuwe mondkapje kunt shinen, dan heeft Vogue een aantal coronaproof tips om je dagen en avonden mee vol te plannen.

Hieronder hebben we de meest stijlvolle mondkapjes voor je op een rijtje gezet.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 La Perla
La Perla
2 Wolford
Wolford
3 About You
About You
4 Pinko
Pinko
5 ByBrown
bybrown
ByBrown
6 Sorbet Island
Sorbet Island
7
8 Hugo Boss
Hugo Boss
9 Scotch & Soda
scotch  soda
Scotch & Soda
10 Slip
Slip
11 Marine Serre
Marine Serre
12 Marni
Marni
13 Christy Dawn
Christy Dawn
14 Tilley
Tilley
15 Lanvin
Lanvin
16 Hema
Hema
17 Erdem
Erdem
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus