Vogue selecteert: dit zijn de beste plekken om kleding te lenen of ruilen

Leuk voor jezelf en goed voor de planeet.

vogue nederland poserend model
Gilleam Trapenberg, Vogue Nederland september 2020

Dikke kans dat je agenda weer gevuld staat met bruiloften, verjaardagen en overige feestjes wanneer de regels het toelaten. We hebben immers wat in te halen. In plaats van je direct te vergrijpen aan alle nieuwe collecties, kun je ook eens denken aan kleding lenen of ruilen. Er zijn verschillende apps of - als we weer mogen - naar fysieke leen-winkels die je hiervoor kunt raadplegen. Een duurzame manier om minder te consumeren maar er toch geweldig uit te blijven zien. De volgende keer dat je overweegt om kleding te kopen, kijk je eerst of je iets bij een vriendin kan lenen, clothing swaps kunt bijwonen of iets kan huren via de volgende apps en winkels. Zo zie je er - op verantwoorde manier - op géén feestje hetzelfde uit.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 My Dressoir

Voor speciale feestelijke gelegenheden kun je terecht bij My Dressoir, opgericht door Maxine Hassing. Haar visie: ‘Een duurzame, female-empowered organisatie creëren, waar vrouwen niet alleen outfits met elkaar delen, maar elkaar inspireren.’ In de webshop vind je de perfecte designerjurk, ideaal voor je Zoom-date, bruiloft, verjaardag of COVID-at-home party. Extra fijn: de kosten voor het verzenden of repareren zijn erbij inbegrepen.

My dressoir, online rental platform & Keizersgracht 285, Amsterdam

2 Zien: Jill Kortleve toont haar favoriete mode-items
3 Bij Priester

Dit is niet alleen een fashion leen-bieb met duurzame items van Nederlandse bodem, ze organiseren normaal gesproken ook nog eens workshops en events. Daarnaast verkopen ze met de hand geselecteerde tweedehands items en ze repareren ook nog alles. En vind je de kleding die je leent te gek en wil je geen afscheid meer nemen? Aanschaffen mag altijd.


Bij Priester kleding bibliotheek, Zoutmanstraat 12 A, Den Haag

4 COMN

COMN is een app waarbij je jouw eigen garderobe online plaatst en kleding ruilt met je vrienden. Het is simpel: je maakt foto’s van de items die je uit wil lenen, bouwt je eigen community en leent kleding aan vrienden. Op deze manier kun je de levensduur van je items verlengen, hoef je niets nieuws te kopen en (my fave) kun je shoppen in de kast van je vriendin die er altijd fantastisch uitziet.

COMN, app

5 Lena the fashion library

Bij LENA the fashion library kun je sinds 2014 kleding lenen én kopen uit een hoogwaardige collectie van jonge ontwerpers, sustainable fashion labels én de mooiste vintage items. Shop in de fysieke winkel of online shop en plaats je bestelling via Whatsapp.

Lena Fashion Library, Westerstraat 174h, Amsterdam en online

6 Circos

Circos is een online platform waar je zwangerschapskleding en voor baby’s en kinderen leent. Kleding is bij de kleintjes al snel te krap - een duurzamere optie in plaats van kleding kopen is daarom kleding lenen. En op het moment dat je kleine het niet meer past retourneer je de items. Ook zwangerschapskleding draag je maar een paar maanden en daarom uitermate geschikt om door te geven of uit te lenen. Extra leuk: Circos kondigde recent een samenwerking met Arket aan.

Circos, online

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sustainability