Vogue
Ralph & Russo: wat je moet weten over het modehuis

fashion / Shopping Night

Ralph & Russo: wat je moet weten over het modehuis

Datum
Getty Images

De vraag op ieders lippen: welke ontwerper heeft getekend voor Meghan Markle's trouwjurk, een aanstaande Duchess van Engeland en vrouw van Prins Harry? De voormalige actrice zelf schijnt bijgestaan te worden door haar vaste stylist sinds ze nog in tv-serie Suits verscheen, namelijk vriendin Jessica Mulroney die ook de First Lady van Canada heeft gekleed, en wiens drie kinderen bruidskinderen van Meghan en Harry zijn. Welk team zou er nu nachten doorhalen om de mooiste koninklijke bruidsjurk denkbaar te maken? Het zou zomaar Ralph & Russo kunnen zijn.

Backstage bij Ralph & Russo, Getty Images

Couturehuis Ralph & Russo

Ralph & Russo zou een logische keuze zijn voor Meghan Markle, aangezien zij al een creatie van diens hand droeg tijdens de officiële verlovingsfoto's en hiernaast is het een in Londen gevestigd modehuis. Vanuit diplomatiek oogpunt kiezen royals van een bepaald land vaak voor ontwerpers van eigen bodem. Ralph & Russo is het allereerste Britse couturelabel dat zich bij de prestigieuze Chambre Syndicale in Parijs mocht voegen, voor haute couture. Maar wie zijn Ralph & Russo nu precies? Naast ready-to-wear specialiseert het duo, bestaande uit Australische modemakers Tamara Ralph en Michael Russo, zich in haute couture met hierbij ook bruidskleding. Ze hebben al custom creaties voor Angelina Jolie (tijdens een bezoek aan de Koningin) en Beyoncé op hun naam staan, maar zijn ook bekend om de bruidsjurken waarbij de Ralph & Russo Lente/Zomer 2016 Couture-show werd afgesloten met de grootste bruidsjurk in de geschiedenis van couture. Het was een jurk met een sleep zo lang dat zes ateliermensen erbij gehaald moesten worden zodat model Isabeli Fontana zich kon omdraaien aan het einde van de catwalk. Terwijl Michael van origine bankier is, is Tamara het creatief brein achter het modehuis. Zij is de vierde generatie in haar familie die in couture en mode werkt. Na te zijn afgestudeerd aan het Whitehouse Institute of Design in Melbourne, Australië, besloot ze naar Londen te vertrekken om daar naam te maken. Met succes. Het atelier, dat alleen op afspraak te bezoeken is, is gevestigd in Mayfair, Londen. Fun fact: Michael Russo en Tamara Ralph zijn ook privé een stel, maar zijn verder erg op zichzelf.

Wist je dat? Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt! 

Bekijk alle collecties van Ralph & Russo op Vogue.nl.  

Tamara Ralph en Michael Russo, Getty Images

Vogue Christmas Shopping Night: het sprankelende shopevent in Batavia Stad Fashion Outlet

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten