Who's afraid of yellow? Koningin Máxima's statement op staatsbezoek in Luxemburg

Gisteren begon het driedaagse staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Luxemburg.

koningin-maxima-look-luxemburg
Getty Images

Op woensdag 23 mei begon het driedaagse staatsbezoek van koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg. Overdag legden het koninklijk paar een krans bij het ‘Monument de la Solidarité Nationale’, het nationale oorlogsmonument van Luxemburg. Máxima droeg voor de tour door de hoofdstad een creatie van haar favoriete Belgisch modehuis Natan.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden verwelkomd door groothertog Henri and groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.
Getty Images

Verborgen diadeem

In de avond vond er een staatsbanket plaats dat werd aangeboden door groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Máxima was gehuld in een okergele avondjurk van haar andere favoriete ontwerper, Jan Taminiau, gemaakt van geplisseerde chiffon en een onderlaag van crêpe. De koningin droeg het ontwerp al eens eerder.

Getty Images

Daarnaast droeg Máxima een opmerkelijk sieraad, namelijk het Stuartdiadeem dat 47 jaar lang lag opgeborgen in de koninklijke kluis. De belangrijkste diamant, een blauwgroene variant van bijna 40 karaat, ontbrak. Het diadeem was ooit een cadeau van stadhouder Willem III voor zijn vrouw Mary Stuart.

Op de tweede dag van het staatbezoek bezochten de koning en koningin in het universiteitsgebouw ‘Maison du Savoir’ een bijeenkomst over de Luxemburgse overheidsinitiatieven op het gebied van ruimtemijnbouw, waar Luxemburg een voorloper in is. Máxima draagt voor de gelegenheid een culotte van katoensatijn, een blouse van chiffon en een zijden jasje van modehuis Natan, een opvallende goudgekleurde diadeem.

Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander krijgen een tour over de campus van de universiteit van Luxemburg.
Getty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima