Koningin Máxima vraagt aandacht voor aidsbestrijding in knalrood Valentino

Koningin Máxima was in Amsterdam voor het Red Ribbon Concert in een knalrode jumpsuit van Valentino.

koningin-maxima-look-amsterdam-rood
Getty Images

Koningin Máxima was gisteravond in Amsterdam voor het Red Ribbon Concert, waarbij ze samen met Koning Willem-Alexander aandacht vraagt voor de internationale aidsbestrijding.

Rood strikje, rode jumpsuit

Voor het concert had Máxima zich passelijk een knalrode jumpsuit van Valentino aangemeten, een bekend item uit haar kledingkast die wellicht het dichtst in de buurt komt bij het bekende rode strikje, het symbool voor aidsbestrijding, en voor mensen die leven met hiv en aids. Het concert vond in aanloop naar AIDS2018 plaats, de internationale aidsconferentie die deze zomer in Amsterdam wordt gehouden. 20.000 mensen zullen deze conferentie bezoeken, van mensen die leven met hiv tot aidsactivisten en internationale wetenschappers en artsen.

Máxima en Willem-Alexander omhelzen schoonzus Mabel, die hen ontvangt bij de pop-up expo over Aids.
Getty Images

Voorafgaand aan het concert openden Máxima en Willem-Alexander de pop-up Aids Expo van het Aidsfonds. Hier werden ze ontvangen door schoonzus Mabel, die beiden innig omhelsden. De expo neemt je mee in de verhalen van mensen met hiv in Nederland en in de rest van de wereld en doet de komende maanden Maastricht en Arnhem aan, en mogelijk nog een aantal andere Nederlandse steden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima