Máxima kiest voor colourblocking jurk bij de uitreiking van de Prix de Rome

Máxima was gister aanwezig bij de uitreiking van Nederlands oudste prijs in een fantastische jurk.

koningin-maxima-look-Spijkers en Spijkers-amsterdam
Brunopress

Geen jurk van Belgisch modehuis Natan dit keer voor Máxima, onze koningin verscheen gisteren in een kunstzinning exemplaar van SIS by Spijkers en Spijkers bij de uitreiking van de Prix de Rome 2015 in de Appel in Amsterdam. De prijs, die in 1808 werd geïntroduceerd door Lodewijk Napoleon om kunsttalent te stimuleren, is dit jaar voor kunstenaar Magali Reus.

Máxima met de winnares.
Brunopress

Prestigieuze prijs

Reus ontving de prijs voor haar werk Leaves, een serie van vijf groot opgeblazen objecten die doen denken aan hangsloten. Het is niet zomaar een overwinning: Reus wint een bedrag van 40.000 euro en mag een jaar studeren aan de American Academy in Rome.

De anderen genomineerden.
Brunopress

'Prikkelende presentatie'

Naast haar waren ook Hedwig Houben, Christian Nyampeta en kunstenaarscollectief Foundland genomineerd. Maar wegens de 'prikkelende presentatie' van Reus volgens de jury, werd zij uitgekozen al winnares van 2015. En Máxima? Die stal de show door er wederom piekfijn uit te zien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima