Leer de échte 'Scandinavian Style' van Pernille Teisbaek op het Vogue Fashion Festival

Dit zijn de tien stijllessen van Pernille Teisbaeck.

pernille-teisbaek-vogue-fashion-festival
Getty Images

Aanhangers van de 'Scandinavian Style' zijn vast en zeker fan van de Deense Pernille Teisbaek. You're in luck! Want Pernille komt naar Nederland en wel voor het Vogue Fashion Festival! Op 6 oktober houdt de influencer een Vogue Talk over haar geroemde stijl waar je nu nog tickets voor kunt kopen, maar wij mogen alvast tien stijllessen van dit stijlicoon delen.

Les 1: Ken je klassiekers
Wie goed kijkt naar Pernilles garderobe, ziet dat het met haar basisstukken wel goed zit. De perfecte jeans, de trenchcoat, het overhemd; ze heeft ze allemaal.

Les 2: Maar geef ze wel een twist
Je wordt geen stijlicoon met alleen een kast vol klassiekers. Pernille snapt dit als geen ander en kiest daarom eigenwijze varianten uit. Een trui met te lange mouwen, een spijkerrok dat net iets korter en wijder is dan je gewend bent, een blouse met bijzondere knopen of kraag. Het ziet er op het eerste gezicht zo simpel uit, maar zorgt voor een moderne en vooral eigen look.

Les 3: Speel met proporties
Wie zegt dat wijd niet over wijd mag? Waarom mag een jas niet twee maten groter zijn? Pernille is petite, maar dat weerhoudt haar er niet van om met volume te spelen.

Getty Images

Les 4: Een T-shirt is altijd goed
Een goed zittend T-shirt is goud waard. En schroom niet om je shirt te dragen met een meer gekleed item als een cocktailjurk of -rok.

Les 5: Maak onverwachte combinaties
Een inkopper, maar Pernille laat elke dag zien dat je door even out of the box te denken, verrassend goed voor de dag kunt komen. Al eens een hoody over een lange jurk geprobeerd? Of een coltrui onder een zijden hemdje?

Les 6: Investeer in designerschoenen
Pernille is meesterlijk in het mixen van items van grote designernamen met die van bekende winkelketens, maar voor haar schoenen houdt ze voet bij stuk. Die moeten designer zijn. Punt. En dan het liefst van Céline.

Les 7: Hou het kleurenpalet simpel
Heel af en toe springt Pernille uit de band door te kiezen voor prints. Al blijven deze wel beperkt tot haar favoriete kleurenpalet: zwart, wit, rood, blauw met hier en daar een vleugje groen.

Getty Images

Les 8: Accessoires mogen opvallen
Een simpele zwarte tas, daar doet Pernille niet aan. Haar accessoires mogen juist opvallen.

Les 9: Less is more, ook als het om make-up gaat
De tijd die Pernille stopt in het bedenken van haar outfits, gaat waarschijnlijk af van haar tijd in de badkamer. Waarom zou ze daar ook uren doorbrengen? Fris haar en glowy skin zijn genoeg om er beeldschoon bij te lopen.

Les 10: Comfort is key
Hoewel Pernille toegang heeft tot de allernieuwste collecties, kiest zij alleen voor items waarin ze zich lekker voelt. Ze houdt van mode, maar is geen fashion victim. In geen enkele outfit staat ze er ongemakkelijk bij, ze strompelt niet op pijnlijk schoeisel en trekt gemakkelijke sandalen aan als ze het druk heeft. Een vrouw naar ons modehart.

6 oktober vertelt Pernille Teisbaek je alles over haar stijl in haar Vogue Talk 'Scandinavian Style' op het Vogue Fashion Festival. Erbij zijn? Koop dan de laatste kaarten via de website.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder