Lady Gaga geeft krachtige speech in oversized Marc Jacobs-pak

En ook maakte de zangeres bekend verloofd te zijn met haar agent, Christian Carino.

lady-gaga-speech-marc-jacobs
Getty Images

Onlangs maakte zangeres Lady Gaga haar acteerdebuut in de nieuwe film A Star Is Born, een rol waarmee ze wellicht genomineerd kan worden voor een Oscar. Maandagavond was de 32-jarige zangeres aanwezig bij het Women in Hollywood-evenement van de Amerikaanse Elle in Los Angeles, waar verschillende vrouwen in de Hollywood-industrie werden geëerd om hun prestaties. Niet alleen gaf Gaga een krachtige, emotionele speech, ook maakte ze een verschijning in een oversized Marc Jacobs-pak én maakte ze haar verloving met haar agent Christian Carino bekend.

Krachtige speech

Tijdens het evenement gaf Gaga een openhartige en kwetsbare speech waarin ze gevoelige onderwerpen aankaartte. Zo vertelde ze over seksueel misbruik, mentale gezondheid en riep ze vrouwen op om elkaar te steunen. Vooral haar verhaal over seksueel misbruik sloeg aan bij het publiek. 'Als slachtoffer van seksueel misbruik door iemand binnen de industrie, en als vrouw die zijn naam nog steeds niet kan uitspreken, een vrouw die leeft met chronische pijn en die op jonge leeftijd werd verteld altijd te luisteren naar wat mannen me vertelden te doen, heb ik vandaag besloten dat ik de macht terug wil pakken. Vandaag draag ik de broek,' klonk Gaga's krachtige boodschap.

Lady Gaga’s emotionele speech tijdens Elle’s Women in Hollywood.
Getty Images

Marc Jacobs power suit

Lady Gaga droeg een mannelijk, grijskleurig Marc-Jacobs-pak uit de nieuwste Lente/Zomer 2019-collectie van het modehuis. Het pak is een echt power suit te noemen, en onderstreepte haar krachtige speech. Tijdens haar speech vertelde de zangeres onder andere waarom ze specifiek voor deze look koos.

'Ik had eerst een jurk aan toen ik me klaarmaakte voor dit evenement, en paste het ene strakke korset na het andere, verschillende hakken, diamanten, veren en duizenden bewerkte stoffen en het prachtigste zijde van de wereld. Maar om eerlijk te zijn, werd ik daar misselijk van. Ik vroeg mezelf af: wat betekent het nu echt om een vrouw te zijn in Hollywood? Wij zijn geen objecten om de wereld te entertainen. Wij zijn geen beelden om een glimlach of grimas op het gezicht van mensen te geven. Wij zijn deelnemers aan een missverkiezing om tegen elkaar te strijden voor het plezier van het publiek. Wij, de vrouwen van Hollywood, wij hebben een stem. Wij hebben diepe gedachten, ideeën en waarden, en we hebben de macht om onze stem te laten horen en terug te vechten als onze monden worden gesnoerd.'

Daarnaast benadrukte de zangeres de kracht van mode: 'Dit is een oversized mannenpak dat gemaakt is voor een vrouw. Geen jurk. Toen begon ik te huilen. In dit pak kan ik mezelf zijn,' aldus Gaga.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verloofd

Naast haar krachtige speech, deelde de zangeres ook nog groot nieuws op de avond. Zo heeft Gaga haar verloving met haar vriend en agent Christian Carino bevestigd. Tijdens haar speech bedankte de zangeres meerdere mensen, waaronder 'mijn verloofde, Christian'. Het was de eerste keer dat ze hem openlijk haar verloofde noemde. Gaga en Christian zijn sinds begin 2017 aan het daten, en er gaan al een jaar geruchten dat de twee verloofd zijn. Tijdens het evenement droeg de zangeres een knoeperd van een ring, waarvan nog niet zeker is of het de verlovingsring is. Gaga was al eens eerder verloofd met toenmalige vriend Taylor Kinney, maar de twee gingen in juli 2016 uit elkaar. Wanneer Lady Gaga en Christian Carino in het huwelijksbootje stappen, is nog niet bekend. De zangeres kennende kunnen we een groot spektakel verwachten op haar grote dag.

Lady Gaga en haar verloofde Christian Carino.
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl