Koningin Máxima draagt asymmetrisch ontwerp van Claes Iversen voor staatsbanket

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomden gisteren de president van de Republiek Singapore.

Formal wear, Suit, Clothing, Dress, Fashion, Yellow, Tuxedo, Event, Gown, Fun,
Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomden gisteren de president van de Republiek Singapore Halimah Yacob en haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee voor hun staatsbezoek aan Nederland. Op het staatsbanket dat gisterenavond plaatsvond, droeg Koningin Máxima een asymmetrische jurk uit de nieuwe collectie van Nederlands ontwerper Claes Iversen.

Getty Images

Bijzonder diadeem

Al is de jurk een statement piece op zich, de juwelen en vooral de diadeem die koningin Máxima draagt springen in het oog. Het bijzonder waardevol accessoire dat Máxima droeg tijdens het staatsbanket in het Koninklijke Paleis in Amsterdam gisterenavond wordt ook wel het Pauwenstaartdiadeem genoemd. Het is een onderdeel van de "Pauwenstaart" juwelenset uit 1897 die bestaat uit een diadeem, halsketting, oorbellen en een broche. Deze is gemaakt uit de nalatenschap van koningin Sophie door de Frankfurter juwelier E. Schürmann voor koningin Wilhelmina en nu in het bezit van Máxima. Dit keer kiest ze ervoor om enkel voor de met rode robijnen bezette diadeem, oorbellen en broche te gaan. Een goede combinatie met de Claes Iversen-jurk, inclusief grote riem waar koningin Máxima erg fan van is, aangezien deze eenvoudig chic uit zichzelf is.

Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima