Koningin Máxima steelt de show in one-shoulder jurk op het staatsdiner voor Kaapverdië

Voor het staatsbezoek van president Fonseca van de Republiek Kaapverdië droeg koningin Máxima een jurk van Claes Iversen.

Flower Arranging, Floristry, Floral design, Bouquet, Beauty, Bride, Yellow, Flower, Smile, Event,
Getty Images

Op maandag 10 december en dinsdag 11 december ontvangen de koning Willem-Alexander en koningin Máxima president Fonseca van de Republiek Kaapverdië en zijn echtgenote op de Dam in Amsterdam. Voor het staatsbanket gisterenavond droeg koningin Máxima een oranje jurk van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen.

Drukke planning

Tijdens het staatsbezoek staan heel wat officiële bezoeken op de planning. Tijdens het tweedaagse bezoek van Jorge Carlos de Almeida Fonseca, die vergezeld wordt door zijn echtgenote, Lígia Dias Fonseca, is de focus van hun bezoek aan Nederland om de samenwerking op het gebied van veiligheid en de maritieme economie te verbreden. Nederland kent al jaren een bloeiende Kaapverdiaanse gemeenschap, een staatsbezoek stond daarom al een tijdje op de planning. De president en zijn vrouw kregen een rondleiding door het Van Gogh-museum en brachten ze een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam, waar de president een toespraak hield voor internationale studenten over de economische ontwikkeling van Kaapverdië. Aan het einde van de dag sloten ze aan bij de Economy Round Table in het Scheepvaartmuseum. Vandaag werd het staatsbezoek gestart met een ontmoeting van president Fonseca met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vervolgens wordt Fonseca op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte. In de middag gaat het richting Rotterdam een bezoek aan het World Port Center en het First Response Command Center. De Nederlandse en Kaapverdiaanse politie werken dicht samen op het gebied van criminaliteitsbestrijding.

Getty Images

Unieke broche

De eerste dag van het staatsbezoek werd afgesloten met een staatsbanket, waar koningin Máxima een oranje asymmetrische jurk met broderie d'art van Claes Iversen. Dit is niet de eerste keer dat Máxima de jurk draagt, dit deed ze voor het eerst drie jaar geleden in 2015 en in 2016. In de juwelenset die ze voor de officiële gelegenheid droeg stond één item in de spotlight. De broche op haar jurk, de Devant de Corsage bestaat uit 214 briljant geslepen diamanten en een 30 karaat grote gele diamant. Het juweel heeft drie peervormige hangers omringd met diamanten. De broche werd voor het laatst gedragen, begin jaren 80, door de toenmalige prinses Juliana.

Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima