Máxima doopt schip vernoemd naar oudste dochter in mosterdgele jurk van Natan

Tijdens de rondleiding op de boot neemt de koningin een verrassende pose aan.

Máxima in mosterdgele jurk van Natan
Patrick van KatwijkGetty Images

Koningin Máxima bezocht afgelopen vrijdag Rotterdam in een jurk van het Belgische modehuis Natan. Ze reisde af naar de havenstad om een nieuw schip van baggerbedrijf Van Oord, genaamd de Vox Amalia, te dopen. Volgens geruchten zou ze dat samen met haar dochter Amalia doen, die eerder die week vijftien was geworden. De voorgangers van Amalia verrichtten allen op of voor hun vijftiende een koninklijke plechtigheid, waardoor verwacht werd dat Amalia in diens voetstappen zou treden. De prinses was er echter helaas niet bij.

Doop van Vox Amalia

En dus was er één en al oog voor Máxima, die het lintje kwam doorknippen en daarmee de boot doopte. Daarna kreeg de koningin een rondleiding op het schip, waarbij ze ook nog heel even achter de knoppen kroop.

Patrick van KatwijkGetty Images

De look van Máxima

Tijdens de doop droeg Máxima een mosterdgele, zijden jurk van Natan. De jurk combineerde ze – volgens de etiquette – met een breedgerande hoed van Fabienne Delvigne. De jas die de koningin over haar schouders droeg, heeft een ruitjes-print, maar het merk ervan is onbekend. Het is echter niet de eerste keer dat Máxime in deze look verschijnt. Eerder dit jaar, tijdens een staatsbezoek aan Luxemburg, droeg de koningin exact dezelfde outfit, alleen dan zonder jas.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima