Máxima kiest voor Nederlandse look op werkbezoek in Bremen

De koning en koningin bezochten de Duitse stad ter ondersteuning van de economische relatie.

King Willem-Alexander and Queen Maxima Of The Netherlands Visit Bremen, Germany
Patrick van KatwijkGetty Images

Eerder deze week zagen we Máxima nog kleurrijk gekleed tijdens een officiële bijeenkomst over financiering en microkredieten, nu is de koningin opnieuw op pad samen met koning Willem-Alexander. Het koninklijke echtpaar was te gast in de Duitse stad Bremen als onderdeel van een reeks Duitse staatsbezoeken, waar Máxima koos voor een representatieve look.

Economische relaties

Nadat het echtpaar in 2013 begon aan de tour door Duitsland om alle zestien deelstaten te bezoeken, was het bezoek aan Bremen de dertiende Duitse deelstaat die het echtpaar aandeed. Het koningspaar werd bij aankomst op het vliegveld begroet door burgemeester Carsten Sieling en zijn echtgenote, waarna er vervolgens een uitgebreid bezoek aan de stad werd gemaakt. Het bezoek aan Bremen staat in het teken van de voormalige en toekomstige economische samenwerking. Zo vertelde de koning in een speech: 'Onze relatie is geworteld in het verleden. Maar wat Bremen voor ons extra bijzonder maakt, is onze samenwerking nu.' In deze samenwerking wordt de focus vooral gelegd op thema’s als ruimtevaart, windenergie op zee en marineonderzoek.

Red, Red carpet, Carpet, Tourism, Event, Architecture, Flooring, Suit, City, Leisure,
Getty Images

Nederlands ontwerp

Voor dit officieel staatsbezoek kiest Máxima wederom voor een look met aardtinten. Zo draagt de koningin een donkerblauwe wollen cape die langzaam in kleur overloopt naar oker. Onder de jas draagt Máxima een donkerblauwe jurk gemaakt van zijden en organza. Zowel rondom de jurk als om de mauwen van de cape zijn donkerblauwe en okerkleurige randen geborduurd. Daarbij draagt de koningin bijpassende okerkleurige handschoenen, hakken en een clutch. Nadat we de koningin de afgelopen tijd regelmatig hebben kunnen aanschouwen in ontwerpen van modehuis Natan, kiest Máxima tijdens dit staatsbezoek een look ter vertegenwoordiging van de Nederlandse mode-industrie. De gehele look is naar de hand van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau, die Máxima eerder tijdens Koningsdag in 2017 droeg.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima