Kate Middleton in donkergroene Alexander McQueen-jas op St. Patrick's Day

Ook drinkt de hertogin van Cambridge een glas Guinness bier, ter ere van de Ierse feestdag.

kate-middleton-st-patricks-day
Samir HusseinGetty Images

Zondag was het St. Patrick's Day, de Ierse feestdag waarop men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius, herdenkt. Ter gelegenheid van de nationale feestdag van Ierland brachten prins William en Kate Middleton een bezoek aan de Britse plaats Hounslow. Daar had het koninklijke stel een ontmoeting met het eerste bataljon van de Irish Guards.

Opnieuw in McQueen

Op de speciale dag droeg Kate een look van Alexander McQueen, een van haar favoriete ontwerpers. Zo was de hertogin van Cambriudge gehuld in een custom jas van het modehuis, in de perfecte donkergroene kleur die uitstekend past bij de feestdag. Ze combineerde de jas met zwarte suede hakken van Gianvito Rossi, een hoed in dezelfde donkergroene kleur en diamanten oorbellen van Kiki McDonough. Daarnaast droeg Kate volgens de Daily Mail een speciale broche in de vorm van een klavertje van Cartier, die aan leden van de koninklijke familie wordt uitgeleend tijdens publieke evenementen met de Irish Guards.

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Irish Guards St Patrick's Day Parade
Prins William en Kate Middleton op St. Patrick’s Day.
Samir HusseinGetty Images

St. Patrick's Day

Jaarlijks vindt er op St. Patrick's Day een ceremoniële ontmoeting plaats met de Irish Guards, waarvan prins William sinds 2011 de eerste koninklijke kolonel is, weet The Telegraph. Tijdens de ontmoeting werd de Ierse feestdag op de traditionele wijze gevierd, waarbij er onder andere klavertjes worden uitgedeeld. Dat wordt volgens Hello Magazine al sinds 1901 gedaan, toen koningin Alexandra, die getrouwd was met koning Edward VII, dat voor het eerst deed. Na het officiële moment werden de festiviteiten binnen voortgezet, waarbij William en Kate allebei een flink glas Guinness, het bekende donkere bier uit Ierland, aan hun lippen zetten.

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Irish Guards St Patrick's Day Parade
Prins William en Kate Middleton genieten van een goed glas Guinness bier.
WPA PoolGetty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton