Koningin Máxima geeft startsein voor Week van het Geld 2019

De koningin maakt een oogverblindende verschijning in een knalrode look.

koningin-maxima-week-van-het-geld-2019
Patrick van KatwijkGetty Images

Op maandag 25 maart start de 9e editie van de Week van het Geld, de jaarlijkse week waarin het basisonderwijs extra aandacht besteedt aan het goed leren omgaan met geld. Dit jaar werd het startsein gegeven door niemand minder dan onze eigen koningin Máxima, die de rol van erevoorzitter van de organisatie Wijzer in Geldzaken vervult. Na de operatie aan haar voet van vorige week is Máxima letterlijk en figuurlijk weer op de been. De koningin reisde naar Breda af om de week op feestelijke wijze te openen.

Queen Maxima Of The Netherlands Opens Week Of Money In Breda
Patrick van KatwijkGetty Images

Máxima in het rood

De officiële opening van de Week van het Geld vond plaats op een podium in het Rat Verlegh stadion van voetbalclub NAC Breda. Máxima nam daar kaartjes uit een zogeheten "kletspot", een bak vol met kaartjes met onderwerpen om een gesprek op gang te brengen met leerlingen van diverse basisscholen uit Breda. Speciaal voor de Week van het Geld stonden er op die kaartjes gespreksonderwerpen die met geld te maken hadden. Voor de gelegenheid was Máxima gekleed in een knalrode trui met strik, zandkleurige wijde pantalon en een even knalrode jas. Ze combineerde haar look met beige hakken en rode oorhangers.

Queen Maxima Of The Netherlands Opens Week Of Money In Breda
Patrick van KatwijkGetty Images

Daarnaast woonde Máxima in Breda gastlessen bij over het omgaan met geld, weet het AD. De koningin ging in gesprek over het stimuleren van financiële vaardigheden met vertegenwoordigers van zowel de gemeente Breda als voetbalclub NAC. Daar waren ook een paar leerlingen van de NAC Academy bij.

Week van het Geld

Het thema van de Week van het Geld 2019 is "Ben jij een held met je geld?" waarbij verantwoord met geld omgaan wordt gestimuleerd. Uit een onderzoek van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën waar Máxima erelid van is, blijkt onder andere dat Nederlandse basisschoolkinderen over het algemeen bewust omgaan met geld. Ook zouden kinderen tussen de tien en twaalf jaar liever een jaar lang geen zakgeld krijgen dan dat ze een jaar zonder internet zouden zitten. Alle resultaten uit het onderzoek vind je hier.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima