Koningin Máxima in Claes Iversen voor Koningsdagconcert 2019 in Amersfoort

Onze koningin gooit wederom hoge ogen met een jurk vol pailletten van de Nederlandse ontwerper.

koningin-maxima-koningsdagconcert-2019
Patrick van KatwijkGetty Images

Hoewel het nog langer dan een week duurt voordat het Koningsdag is, mochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima al een festiviteit bijwonen. Zo werd op maandagavond het jaarlijkse Koningsdagconcert georganiseerd, deze keer in Theater Flint in Amersfoort. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien waren aanwezig bij het evenement, net als de overige genodigden die betrokken zijn bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort.

In stijl

Zoals gewoonlijk verscheen onze koningin wederom in een stijlvolle, koninklijke look. Zo droeg Máxima een bijzondere creatie van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen, een roomwitte midi-jurk bezaaid met pailletten met een brede riem om de taille. Ze combineerde de jurk met nude pumps met goudkleurige hak van Salvatore Ferragamo en een clutch van Bottega Veneta. Máxima verscheen al eens eerder in exact dezelfde look. Dat deed ze vorig jaar tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel.

King Willem-Alexander and Queen Maxima at concert of liberation at Amstel river
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens het Bevrijdingsconcert in 2018.
Patrick van KatwijkGetty Images

Koningsdagconcert

Voor het Koningsdagconcert, dat sinds 1985 bestaat, wordt ieder jaar een thema gekozen. Dit jaar is dat "de stem", met als motto "alle stemmen gelden". Verschillende artiesten verzorgen een optreden tijdens het concert, zoals Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik, de jongenssopranen Tibbe Alkemade en Roy van Vugt, en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. Daarnaast zullen meerdere zangkoren hun opwachting maken. Onder meer Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir en het Nationaal Jeugdkoor zijn te horen tijdens het concert. De dirigenten van dit jaar zijn Wilma ten Wolde en Daniel Reuss. Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima