Parisienne du moment Emily Marant ontwerpt collectie voor 10 DAYS waar je een hele zomer lang in wil wonen

Met signature pieces waaronder een elegante slipdress, boilersuit en trenchcoat.

Fashion, Photography, Photo shoot,
Adeline Mai

Het kan niet anders dan dat de naam Marant een belletje doet rinkelen. Modeontwerper Isabel Marant is inderdaad de tante van Emily Marant, die weliswaar haar geheel eigen niche heeft verworven in de Parijse en internationale kunstwereld. Zo is de dertigjarige Marant designconsultant. Met haar Studio Marant is ze volgens insiders een van de meest interessante creatieven in Parijs du moment. Het Amsterdamse label 10DAYS ontdekte haar als model, toen de petite Française afgelopen fashionweek werd geboekt voor een show. Dat beviel zo goed dat de twee stijlmakers besloten de handen ineen te slaan.

Het resultaat? Een collectie die je beslist niet wil missen deze zomer. Natuurlijk met een Parijse twist, maar ook sportief en een tikje retro. ‘Ter inspiratie moest ik denken aan de seventies, en hoe chic sportvrouwen er toen uitzagen! Zoals toptennisser Billie Jean King en Amelia Mary Earhart, de allereerste vrouwelijke vliegenier. Geplooide jurkjes, met accessoires zoals leren riemen en polsbandjes,’ vertelt Marant aan Vogue.

Clothing, Outerwear, Robe, Sleeve, Rain suit, Beige, Trench coat, Trousers, Nightwear,
10 DAYS

Vrouwelijke pioniers

Tegelijkertijd is de lijn ook uitermate geschikt voor de moderne vrouw die altijd on-the-go is. ‘Zo ben ik ook: rennend van mijn atelier naar een diner,’ aldus Marant wiens persoonlijke stijl vooral effortlessly chic is. Ze is fan van de boilersuit voor deze 10DAYS-lijn. Aanschieten en klaar. Draagcomfort, inderdaad, maar tegelijkertijd ook avontuurlijk van uitstraling. Het zou een van Marants andere stijliconen voor deze samenwerking, zoals de wetenschapper Dian Fossey of de turnster Nadia Comăneci, passen. Vrouwelijke pioniers die zich als een van de eersten vol vertrouwen in een door mannen gedomineerde wereld bewogen en daarmee tegen het etablissement ingingen.

Sitting, Shoulder, Leg, Fashion, Furniture, Photo shoot, Thigh, Dress, Room, Photography,
Adeline Mai

De ultiem zomerse slipdress

Terwijl de slipdress in een brick orange Marant vooral doet verlangen naar de zomer. ‘Zo’n lange jurk waar je, bij wijze van spreken, niks meer onder aan hoeft. Dat vrije, zomerse gevoel. Voor mij is zomer de geur van de zee. Ik ben geboren in Parijs, maar ik ben verliefd op de ruige kusten nabij Marseille en Napels.’ Tegelijkertijd blijft ze door en door Parisienne, de stad waar ze haar hart aan heeft verpand en waar ze woont.

Hair, Clothing, Beauty, Skin, Outerwear, Hairstyle, Khaki, Fashion, Neck, Beige,
Adeline Mai

Transseasonal dressing

Nog zo’n klassieker voor transseasonal dressing is de trenchcoat die Marant en 10DAYS samen bedacht. Lichtgewicht, in een flatterend silhouet. Daarvan wil je er beslist een in je kast hebben hangen. Emily Marant avec 10DAYS’ statement pieces waaronder de jumpsuit, de slipdress en de trenchcoat zijn verder aangevuld met fijne zomerse items items zoals shorts in badstof en linnen T-shirts. Het roept het nostalgische gevoel uit de jaren ’70 en ’80 op. Denk aan de film: Call Me By Your Name. Als dat niet een (stijl)gevoel is waar je het hele lente/zomer-seizoen lang in wil vertoeven. Wees er voor de limited editions – een signatuur van Studio Marant, die ook samenwerkt met tal van interessante kunstenaars en galeries – snel bij. Zo is de hoodie in een stevig katoen, compleet met print van bevriende illustrator Horror Vacui op de rug, ook beslist een Vogue-favoriet.

Wist je dat je deze maand bij een abonnement op Vogue.nl deze Emily Marant x 10DAYS hoodie cadeau krijgt? Meer zien van Emily Marant x 10DAYS? Bekijk dan ook de backstage-video van de campagne hieronder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl