Koningin Máxima draagt dit bijzondere Nederlandse ontwerp opnieuw in Ethiopië

Máxima kiest voor Mattijs van Bergen op de derde dag van haar bezoek aan het Afrikaanse land.

koningin-maxima-ethiopie-mattijs-van-bergen
Patrick van KatwijkGetty Images

Woensdag 15 mei was de derde en tevens laatste dag van Koningin Máxima's werkbezoek voor de Verenigde Naties aan Ethiopië. Op de derde dag van Máxima's bezoek, waar ze als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal helpt de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren, sprak ze onder andere met de minister-president van Ethiopië, Abiy Ahmed. Dat deed onze koningin volledig in stijl, in een creatie van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen.

Bekende look

Zo droeg Máxima een beige linnen jurk met mintgroene en koperkleurige details rondom de taille van Mattijs van Bergen. Ze combineerde haar jurk met mintgroene hakken van Sergio Rossi en een clutch in dezelfde kleur van mode label Urban Story. Máxima's look in Ethiopië komt ons erg bekend voor. Zo droeg ze de jurk al twee keer eerder, tijdens een staatsbezoek aan Zuid-Korea in 2014 en een bezoek aan Australië in 2016, weet Modekoninginmaxima.nl. De koningin staat er inmiddels om bekend haar royal looks graag te recyclen, maar natuurlijk zien we geregeld ook nieuwe ontwerpen voorbijkomen, zoals Máxima's safari-look tijdens de tweede dag van haar bezoek in Ethiopië begin deze week.

King Willem-Alexander And Queen Maxima Of The Netherlands Visit Australia
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun werkbezoek in Australië in 2016.
Paul KaneGetty Images

Ethiopië

Máxima is momenteel in Ethiopië voor haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, een rol die zij sinds 2009 vervult. Daar heeft ze gesprekken met vertegenwoordigers van de Ethiopische regering, ontwikkelingspartners van de VN en werknemers in de private sector. Naast die gesprekken gaat Máxima op meerdere veldbezoeken, waarbij ze van dichtbij ziet welke inspanningen er worden verricht om de economie in Ethiopië te verbeteren. Zo gaat Máxima op bezoek bij boeren en bedrijven die zich inzetten voor verschillende digitale financiële diensten. In december 2013 bracht Máxima al eens een bezoek aan het Afrikaanse land. Ook dat bezoek was namens de Verenigde Naties.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima