Koningin Máxima kiest voor smaragdgroene jurk van Jan Taminiau in Dublin

Onze Queen ziet er oogverblindend uit tijdens het staatsbanket in Ierland.

Koningin Máxima in Ierland Jan Taminiau
Patrick van KatwijkGetty Images

Gisteren zijn koningin Máxima en koning Willem-Alexander aangekomen in Dublin voor een driedaags staatsbezoek aan Ierland. Bij aankomst kregen we al een prachtige look van onze koningin te zien. Zo droeg Máxima een beige jurk met gouden details van Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen. In de avond vond het staatsbanket plaats, waarin we onze modebewuste Queen in een nieuwe look mochten bewonderen. En wel in een smaragdgroene jurk van wederom een Nederlandse ontwerper: Jan Taminiau.

Máxima kiest opnieuw voor Jan Taminiau

Voor de avond was Máxima gehuld in een smaragdgroene off-the-shoulder jurk gemaakt van kant, een creatie van Jan Taminiau, die vaker officiële looks voor de koningin heeft ontworpen (waaronder deze jurk tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk in het najaar van 2018). Speciaal voor het bezoek aan Ierland koos Máxima voor groen, de nationale kleur van het land. Ze maakte haar look af met bijpassende sandalen van Gianvito Rossi en smaragd juwelen.

State Visit Of The King And Queen Of The Netherlands to Ireland - Day One
Patrick van KatwijkGetty Images

We hebben het groene kanten ontwerp van Taminiau al meerdere keren gezien. Zo droeg Máxima de jurk al eens tijdens een staatsbezoek aan Portugal in 2017. In datzelfde jaar mochten we de jurk zelfs nog een keer bewonderen, namelijk tijdens het huwelijk van goede vriendin Marianna Goulandris in Londen.

Staatsbezoek Ierland

Het bezoek van het Nederlands koningspaar staat in het teken van de relatie tussen Ierland en Nederland op politiek, economisch en cultureel gebied. Beide landen zijn naar aanleiding van de Brexit actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe betrekkingen, zo meldt het koninklijk huis in een persbericht. Op de eerste dag van hun bezoek aan Ierland zijn Máxima en Willem-Alexander te gast bij president Higgins en zijn echtgenote Sabrina Higgins. Na de eerste gesprekken hebben ze volgens de Ierse traditie gezamenlijk een boom geplant. In de avond vond het staatsbanket plaats in het presidentieel paleis, waar beide staatshoofden een toespraak hebben gehouden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima