Koningin Máxima in Claes Iversen bij installatie van koning Willem-Alexander in Windsor

Onze koningin had een onderonsje met Kate Middleton tijdens de plechtigheid.

koningin Máxima en koning Willem-Alexander in Windsor
Patrick van KatwijkGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reisden maandag af naar Windsor, waar Willem-Alexander door koningin Elizabeth werd geïnstalleerd in de zogeheten Orde van de Kousenband, de oudste en hoogste ridderode van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks wordt er een ceremonie georganiseerd in de St. George's Chapel, waar prins Harry en Meghan Markle trouwden in mei vorig jaar, op Garter Day.

"Supernumerary Knight of the Garter"

Tijdens de ceremonie worden leden van koninklijke families, die eerder door Queen Elizabeth zijn benoemd tot ridder in de Orde van de Kousenband, "geïnstalleerd". Zo werd Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek van het koninklijk paar aan het Verenigd Koninkrijk in oktober 2018 benoemd, maar mag hij zich nu officieel "Supernumerary Knight of the Garter" noemen. Ook koning Felipe VI van Spanje kreeg deze titel tijdens de ceremonie op maandag.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Máxima in Claes Iversen

Tijdens deze speciale dag steunde koningin Máxima door aan zijn zijde te verschijnen. En dat deed onze modebewuste Queen in wederom een zorgvuldig gekozen look. Máxima maakte haar opwachting in een poederroze robe manteau met smoking-revers en breed ceintuur van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Onlangs zagen we de koningin nog in een ontwerp van Iversen, tijdens de aankomst van het koningspaar in Ierland vorige week.

Order Of The Garter Service At Windsor Castle
Patrick van KatwijkGetty Images

Máxima combineerde haar jurk met nude-kleurige hakken, een poederroze clutch en een fascinator, zodat ze matchte met de andere aanwezige royals. Zo waren ook prins William en Kate Middleton aanwezig, net als Camilla Parker-Bowles en koningin Letizia van Spanje. Aan de zijlijn leek Máxima het goed te kunnen vinden met de Britse royals en Spaanse koningin. Vooral met Kate Middleton, met wie Máxima veel heeft gepraat en het erg gezellig mee leek te hebben.

Order Of The Garter Service At Windsor Castle
Patrick van KatwijkGetty Images


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima