Koningin Máxima opent nieuwe tentoonstelling in een lichtblauwe jurk van Natan

Voor haar bezoeken aan de nieuwe expositie Gek op Geld in Rotterdam gaat onze koningin wederom stijlvol gekleed.

Koningin Máxima geldtentoonstelling Natan
Getty Images

Dat Máxima naast de koningin van ons land ook een heuse queen of style is, hoeven we je niet te vertellen. Zo verschijnt koningin Máxima in de ene na de andere stijlvolle look, vaak afkomstig van Nederlandse of Belgische ontwerpers. Hoe ze vorige week nog de show stal tijdens de Royal Ascot in het Verenigd Koninkrijk en de regen trotseerde in Utrecht, heeft Máxima deze week onder andere een bezoek gebracht aan vluchtelingen en opende ze gisteren de tentoonstelling Gek op Geld in Rotterdam. Geheel in stijl natuurlijk.

Lichtblauw in Natan

Zo was Máxima gekleed in een ontwerp van haar favoriete ontwerper Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan. De koningin droeg een lichtblauwe jurk van brokaat met zilverkleurige bloemenprint en ceintuur. Ze maakte haar koninklijke look af met zilverkleurige hakken, metallic hoed en een bijpassende clutch. Op haar borst droeg ze een gouden broche met ingelegde stenen in vorm van een zwaan. De jurk, die volgens ModekoninginMáxima geïnspireerd is op Grace Kelly, hebben we al drie keer eerder gezien bij de koningin.

Queen Maxima Of The Netherlands Opens "No Limits Horse Manage" In Noordwijk
Patrick van KatwijkGetty Images

Drukke dag

Máxima was in Rotterdam voor de opening van de tentoonstelling Gek op Geld in het Belasting & Douane Museum. De Nederlandsche Bank heeft een aantal bijzondere geldsoorten uit een speciale collectie in bruikleen gegeven die inzicht geven in het gebruik van betaalmiddelen door de eeuwen heen, zo meldt het Koninklijk Huis in een bericht op Instagram. De tentoonstelling is in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan financiële educatie. Dat is een thema waar Máxima zich regelmatig voor inzet. Zo vervult ze de rol van erevoorzitter van de organisatie Wijzer in Geldzaken en opende ze eind maart nog de Week van het Geld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Naast Máxima's bezoek aan de geldtentoonstelling in Rotterdam reisde ze ook af naar Noordwijk, waar ze de therapeutische manege No Limits bezocht. De manage verzorgt paardrijlessen aan kinderen en volwassenen met onder andere autisme, ADHD en het Syndroom van Down. Máxima kreeg een rondleiding en sprak met vrijwilligers en medewerkers.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima