Deze slipdress (betaalbaar en duurzaam) is dé jurk van de zomer

Dit is zo'n tijdloos kledingstuk dat je het hele seizoen lang niet meer wil uittrekken.

Clothing, Shoulder, Dress, Skin, Fashion, Beauty, Fashion model, Gown, Neck, Leg,
SVNR

De slipdress, een flinterdunne zijden jurk die aan populariteit won toen onder meer Kate Moss deze in de jaren negentig droeg. Inmiddels zijn slipdresses mateloos populair, en ideaal voor de zomer. Luchtig, vrouwelijk en overal mee te combineren: sandaaltjes of sneakers, met of zonder T-shirt. Alleen hoe vind je een slipdress die echt perfect om je lichaam valt? Daar heeft ontwerper Christina Tung nu het antwoord op.

Tijdloos en met de hand geverfd

Zo was het Tung die op jacht ging naar de perfecte slipdress, waarbij ze op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Het aanbod was te overweldigend, en veel van de jurken peperduur zonder perse mooi te vallen. Het silhouet en de stoffen liet te wensen over. Met een knipoog, tegen Vogue.com: 'Be the change you want to see, right?' Met haar label SVNR, dat vorig jaar lanceerde, biedt ze nu verschillende slipdresses. 10 kleuren met een bias-cut (heel flatterend voor de meeste vrouwenlichamen), met een lage rug. Aan de zijkant zitten kleine koordjes zodat je de jurk kunt dragen zoals je wil. Hiernaast kan er gekozen worden voor twee lengtes: een tuniek of mini en midi. Ze kosten allemaal minder dan 300 euro. Bovendien zijn ze duurzaam, gemaakt van plantaardig zijde en met de hand geverfd door Tung zelf in Brooklyn. Nog een bonus: ze vraagt de kledingfabriek waarmee ze werkt om alle stoffen die ze overhouden naar haar toe te sturen. Hier maakt ze zakjes van om haar juwelen (van SVNR) in te wikkelen voor klanten. Het fijne aan zo'n slipdress is bovendien dat het volledig tijdloos is; je kunt het nog jaren aan. In Tungs woorden: 'Het is een essential, de investering waard.' In ieder geval een droom van een zomerjurk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl