H&M gaat voor het eerst een samenwerking aan met een Chinese ontwerper

De Zweedse modegigant wil zo meer licht schijnen op Chinees talent.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

H&M doet het goed op het gebied van designersamenwerkingen, durven we wel te stellen. Zo stroomt het strand (en, uiteraard, de Instagram-feed) deze zomer vol met badpakken en bikini’s van Love Stories, en zit de knalroze prinsessenjurk van Giambattista Valli ook nog behoorlijk fris in het geheugen. Voor een nieuwe samenwerking slaat H&M ditmaal de handen ineen met Angel Chen, een Chinese designer. Een vrij baanbrekende keuze, omdat er nog niet eerder werd samengewerkt met een ontwerper uit het land.

Talent uit China

Chen klinkt wellicht niet zo bekend als Kenzo of Moschino in de oren, maar dat is nou juíst wat H&M poogt te veranderen. Angel Chen wordt in eigen land als een zogenaamde celebrity designer beschouwd en kent wereldwijd meer dan zestig verkooppunten, waaronder Lane Crawford en Selfridges. Naast Chen heeft China talloze andere talenten op modegebied, waar H&M - mede door deze samenwerking - meer licht op wil schijnen. Volgens Women's Wear Daily is de Chineessprekende consument tevens belangrijk voor het Zweedse modemerk, die bijvoorbeeld ook in Singapore, Maleisië en de Filipijnen wonen.

Over Angel Chen

Angel Chen staat bekend om haar kleurrijke collecties, die een brug tussen de esthetiek van het Westen en Oosten van de wereld slaan. Voor H&M legt Chen de focus op Chinese vechtkunst, ook bekend als Fung Fu. Wat dan te verwachten? Nou, kledingstukken met bamboe en draken, bijvoorbeeld: allemaal zaken die nauw in verband staan met de Chinese cultuur.

De designersamenwerking

H&M wil met de nieuwe samenwerking graag experimenteren met verschillende markten van over de hele wereld, om zo elke lokale consument te kunnen ‘bedienen’. De capsule collectie van 45 items is niet alleen een mooie stap binnen het thema diversiteit, maar ook een logische, omdat China de vier na grootste markt voor het modemerk vormt. De collectie is vanaf september niet alleen te koop in China, maar ook in andere landen waar veel Chinezen wonen, zoals Canada.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl