Koningin Máxima draagt een koninklijke robijnrode japon van Jan Taminiau op Prinsjesdag 2019

Onze stijlvolle koningin verschijnt opnieuw in een koninklijke creatie van de Nederlandse ontwerper.

koningin-maxima-prinsjesdag-2019
Patrick van KatwijkGetty Images

Het is vandaag de derde dinsdag van september en dat betekent één ding: het is Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander (wederom met baard) en koningin Máxima maakten hun opwachting in de Ridderzaal in Den Haag, waar de koning jaarlijks de troonrede uitspreekt. Máxima straalde aan zijn zijde, in een werkelijk betoverende rode jurk van Jan Taminiau.

Koningin Máxima in Jan Taminiau

Het belangrijkste fotomoment op Prinsjesdag vond plaats bij de ingang van de Ridderzaal, waar de koning en koningin uit de gouden koets stapten. Koning Willem-Alexander droeg een jacquet met een grijs vest en het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde, weet de NOS. Maar het was koningin Máxima die – zoals we van haar gewend zijn – die de show stal in een koninklijke creatie van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. De koningin was gehuld in een robijnrode japon van wollen crêpe met bijbehorende, met kralen bezaaide cape. Daarbij droeg zij een rode hoed van velour (een zogenaamde "pillbox"), rode handschoenen en het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

Dutch Royal Family Attends Prinsjesdag 2019 In The Hague
Patrick van KatwijkGetty Images

Prinsjesdag

Prinsjesdag vindt jaarlijks plaats op de derde dinsdag van september. Volgens traditie spreekt op die dag het staatshoofd – koning Willem-Alexander – in de Staten-Generaal de troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Na de troonrede wordt de dag afgesloten met een balkonscène op Paleis Noordeinde.

koningin-maxima-prinsjesdag-2019
RVD

Prinsjesdag staat niet alleen bekend om plechtigheden als de rit in de gouden koets, de troonrede en de afsluitende balkonscène, maar zorgt ook altijd voor opmerkelijke modemomenten. Zo dragen alle aanwezige vrouwen – van de koningin tot ministers en leden van de Eerste en Tweede Kamer – volgens traditie een bijzondere hoed. Dit kunnen ingetogen ontwerpen zijn, maar ook extravagante hoeden waarbij de ene creatie nog opvallender is dan de andere.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima