Wie is toch de tweeling die we overal zien op fashionweek?

Maak kennis met Reese en Molly Blutstein uit Atlanta die we net weer frontrow zagen bij Prada.

Fashion, Human, Fashion design, Outerwear, Event, Fashion accessory, Street fashion, Style,
Jonathan Daniel Pryce

Iedere fashionweek verschijnen er weer nieuwe gezichten: we hebben het dan niet over new faces wat betreft modellen – zoals bijvoorbeeld tijdens Milan Fashion Week de 16-jarige Nederlandse Silte Haken met wie Vogue in gesprek ging. Maar over verschillende aanstormende (streetstyle)sterren, van kunstenaars tot actrices, die op een uitnodiging kunnen rekenen van de grote modehuizen. Wie zagen we keer op keer langskomen tijdens seizoen Lente/Zomer 2020? Twee eeneiige tweelingzusjes. Opvallend van uitstraling, maar petite van formaat. Het twenty-something koppel is namelijk slechts 1.52m lang.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Accidental influencer

Nu het antwoord op de vraag: wie is dat stijlvolle duo was we afgelopen week overal rondom fashionweek zagen? Maak kennis met: Reese en Molly Blutstein. Het zijn in ieder geval geen modellen. Nee, het blijken Amerikaanse stijlinfluencers uit Atlanta, Georgia, die in 2015 begonnen met outfitposts veelal geïnspireerd op het modegevoel van hun grootmoeder. Inmiddels heeft @double3xposure (Reese) 266000 volgers, and counting, en @accidentalinfluencer (Molly) ruim 90000 volgers. Reese heeft zich al een tijd terug gevoegd bij het agentschap van Max Stein, wiens agentschap Brigade ook andere grote influencers zoals Man Repeller’s oprichter Leandra Medine, moderedacteur Shiona Turini en Tina Leung representeert. Bij Miuccia Prada zaten de zusjes frontrow, van top-tot-teen gekleed in de Herfst/Winter 2019-collectie van Prada. Tijdens New York Fashion Week waren ze ook al geïnviteerd, voor de shows van onder meer street savvy indie-labels zoals Eckhaus Latta en Maryam Nassir Zadeh. Beiden met strak geknipte brunette bob, die doet denken aan Gwyneth Paltrow in de rol van Margot Tenenbaum – compleet met (inmiddels weer trending) haarclipjes of hoge zwartfluwelen diadeem.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vintage stijl

Het fotogenieke koppel, met hun porseleinen huid en sproetjes, zijn duidelijk de internet girls van het moment. Anno 2019 kleden ze zich nog steeds in een eigenzinnige retro-stijl: wijde jurken waar ze bijna in verdwijnen, oversized geruite blazers en blouses met beige bermudabroekjes en panty's met zwanenprint. Zijn ze in het Milanese bovenal te gast (onder meer dus voor een prominente frontrow-verschijning bij Prada), voor New York Fashion Week werden ze ook zij aan zij gesignaleerd als modellen. Zo gingen ze de catwalk over in gebreide jurken voor Tory Burch. Een groot deel van hun garderobe bestaat naast designeritems overigens uit vintage en zelf vermaakte kleding, om er zoveel mogelijk 'draagmomenten' uit te halen. Reese (met minder volgers dan haar tweelingzusje) heeft wel de ambitie om haar Instagram-vermogen in de toekomst verder op te schroeven. Zo is ze inmiddels gestopt met haar kunstopleiding om er een Insta-carrière uit te slepen. En zich, en passant, te goed te doen aan een groot bord Italiaanse pasta. Want als je dan toch in Milaan bent.. Al zijn de zusjes overigens niet van plan om hun hometown Atlanta te verruilen voor modesteden zoals Milaan of zelfs New York of Los Angeles. Voor het veroveren van de Instagram-wereld kan je tegenwoordig natuurlijk overal ter wereld zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl