In aanloop naar Paris Fashion Week draagt deze filmster Iris van Herpen Couture

Franse filmster Eva Green doet iedereen versteld staan in futuristische jurk van Iris van Herpen.

image
Getty Images

Hoe je de beeldschone, maar verbluffend futuristische looks van Nederlandse couturier Iris van Herpen in het echt draagt? Als je haar vernuftige creaties zo één voor één over de catwalk ziet komen dan lijkt het alsof het louter bedoeld is om tentoon te stellen (in een museum of privécollectie van een verzamelaar) maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo bewees actrice Eva Green vandaag op het 67e San Sebastian Film Festival in Spanje. Daar droeg de ster, bekend van onder meer indie-films zoals The Dreamers en Tim Burtons Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, een look van de hand van Van Herpen.

Hypnosis

De afgelopen 15 jaar werd Eva Greens rode loper-stijl gekenmerkt door donkere kleuren, geaccentueerde tailles en wat gotische allure. Laten we het donkere romantiek noemen. Dit sluit ook aan bij haar persoonlijkheid en eigenzinnige beauty met het gitzwarte haar en de indringende groene ogen. De laatste tijd heeft de filmster haar stijl wel iets omgegooid, met een kleurenpalet van heldere kleuren en opvallende vormen. Al blijft haar keuze voor de in Amsterdam wonende Iris van Herpen, die binnenkort in Parijs haar Lente/Zomer 2020-collectie zal tonen, natuurlijk uitgesproken. Voor het bijwonen van de première van haar nieuwe film, Proxima, droeg Green bij het Spaanse filmfestival dus Iris van Herpen Couture. Een sculpturale metallic jurk met een paar strappy sandals. Accessoires waren bij zo'n statement natuurlijk niet meer nodig. Deze jurk is afkomstig uit Iris van Herpens Herfst/Winter 2019 Couture-collectie Hypnosis, waarvoor ze samenwerkte met de Amerikaanse kinetische beeldhouwer Antony Howe wiens werk wordt aangedreven door de wind. Achter elk van Van Herpens looks komt technologie, fysica en alchemie samen met een wonderlijk, geestverruimend werk als resultaat.

Veelvuldig

Het is trouwens niet de eerste keer dat Eva Green de talenten van Nederlands trots Iris van Herpen aanwendt voor een showstopping moment voor de flitsende camera's. Eerder dit jaar droeg Green nog een complexe Couture-creatie van Iris van Herpen voor de première van Tim Burtons Dumbo in Los Angeles. Ze komt er beslist mee weg. En het maakt ons nieuwsgierig: waar zal Iris van Herpen komende Couture-week weer mee komen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl