Doutzen Kroes ontvangt award in compleet duurzame Max Mara-look

Het Nederlandse supermodel verscheen tijdens de Green Carpet Awards van top tot teen in een duurzame look van Max Mara, waarin ze een award in ontvangst mocht nemen.

doutzen-kroes-award
SGP

Doutzen Kroes heeft op zondag een award gewonnen voor haar social media-uitingen, tijdens de Green Carpet Fashion Awards in Milaan. Het model viel in de prijzen vanwege haar online betrokkenheid rondom duurzaamheid en andere maatschappelijke issues. Ze ontving die prijs — geheel conform de thematiek van de avond — in een sustainable look van Max Mara.

Green Carpet Fashion Awards

De Green Carpet Fashion Awards worden sinds vorig jaar onder de vleugels van Livia Firth georganiseerd om duurzame mode te vieren. Ook afgelopen zondag kwamen belangrijke namen uit de mode-industrie samen bij het Milanese La Scala-theater. Er werden gedurende de avond dertien awards uitgereikt, waar ook Doutzen Kroes er één van mocht ontvangen.

doutzen-kroes-award-max-mara
SGP

Ze bestierde het podium voor The Social Media Changemaker Award, waarmee ze geprezen werd voor haar online posts in het teken van "social good". Doutzen is vooral druk met haar organisatie Knot On My Planet, dat modemerken en influencers aan wil zetten om bij te dragen aan het welzijn van olifanten.

Doutzen Kroes op social media

Op Instagram is te lezen dat Doutzen erg blij is met haar award. 'Ik realiseer me nu beter dan ooit hoe ongelooflijk krachtig social media kan zijn, en hoe belangrijk het is dat we bewustzijn creëren rondom de zaken waar we voor staan. Het werk dat Livia Firth en haar team van Eco Age doen is geweldig, en het was fantastisch om in een ruimte te zijn met mensen die ook in een duurzamere mode-industrie geloven.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duurzame Max Mara-look

Doutzen Kroes verscheen voor de gelegenheid in een compleet duurzame look van Max Mara. Creative director Ian Griffiths vervaardigde een babyblauwe top, rok en korte jas voor het model. De items zijn gemaakt van duurzame Crêpe de Chine: een superlichte, zijden stof. De binnenkant van de jas is op zijn beurt weer gemaakt van CameLuxe, een materiaal dat Max Mara creëert aan de hand van kameelharen die het productieproces niet 'halen'. Next-level recyclen, dus.

Doutzens awards

Dit is niet de eerste award die Doutzen Kroes binnensleept. Sterker nog, ze werd op zeer jonge leeftijd al geprezen: toen ze 24 jaar oud was won ze de Lifetime Achievement Award bij de Dutch Model Awards. De jury roemde in 2009 haar prestaties op jonge leeftijd. In 2014 werd ze Glamour's Woman of the Year, in 2015 werd ze door Elle bekroond tot Most Influential Model Online.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Doutzen Kroes