Loewe's ambachtelijke luxe voor Villanelle-fans

Volgend seizoen zal Killing Eve's Jodie Comer waarschijnlijk heel veel Loewe dragen, and we're here for it.

Formal wear, Dress, Fashion, Gown, Fashion design, One-piece garment, Costume design, Haute couture, Day dress, Makeover,
Getty Images

Dress to kill heeft een heel nieuwe betekenis gekregen sinds Killing Eve in beeld is: in de Britse tv-show weet Villanelle (gespeeld door Jodie Comer) wel hoe het kleine fortuin te spenderen dat ze vergaart als genadeloze huurmoordenaar. Aan een fenomenale garderobe, waarin de roze pofjurk van Engelse ontwerper Molly Goddard al viraal ging. Haar stijl is niet heel duister, maar eerder speels en verre van aandachtschuw. Van incognito heeft ze vast nog nooit gehoord. Het succes van de show is te danken aan het schrijfwerk van Phoebe Waller-Bridge met onverwachte plottwist, het geweldige acteerwerk van Comer (die er deze week nog een Emmy voor ontving) maar ook omdat het simpelweg genieten geblazen is om te zien wat Villanelle nu weer aanheeft. Voor komend seizoen wordt dat vast en zeker Loewe: het Spaanse modehuis, met Brit J.W. Anderson als creative director, die de 26-jarige Liverpoolse heeft gestrikt als gezicht. De bekendmaking: net voor aanvang van de Paris Fashion Week show gisteren voor seizoen Lente/Zomer 2020.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Onderstrepen

In een interview met Vogue UK vertelt kostuumdesigner voor Killing Eve, Charlotte Mitchell: 'Het was voor mij vooral belangrijk om te laten zien dat Villanelle eclectisch is, ze bepaalt haar eigen regels en ze stopt haar persoonlijkheid in wat ze draagt.' Zo droeg de Russische Villanelle (met talloze accenten) al een vintage Thierry Mugler-jumpsuit, een roze Rosie Assoulin-blouse met taffeta rok en opvallende Christian Lacroix-oorbellen uit de jaren tachtig. 'Maar het gaat niet om de labels of lyrische reacties van modepers', vertelt Mitchell: 'De kleding in moet bovenal het verhaal, de dialogen, versterken.' Waaronder de zeldzame Alexander McQueen-jurk, uit een oudere collectie van de hand van Sarah Burton, die een glansrol speelt tijdens een onheilspellende slotscène.

Identiteit, verhaal en vakmanschap

Villanelle is een modeliefhebber, maar ze is er niet door geobsedeerd. Het type vrouw waarvoor kleding draait om identiteit, geschiedenis en vakmanschap. Haar culturele keuzes – wat ze leest en de exposities die ze bezoekt – zijn net zo tekenend voor haar zelfbeeld als wat ze ook maar draagt. Zie daar Loewe: het ideale modehuis voor zo'n sterk karakter als Villanelle. Voor Lente/Zomer 2020 draait het om verfijnde stoffen (van Japans zijde tot chantilly-kant), uitwaaierende silhouetten, een spel met proporties. Duidelijk een favoriet van moderne kunst-curatoren- en verzamelaars. Anderson, die evenals groot liefhebber is van keramiek, somde de stijl voor deze collectie op als: 'Ethetisch, poëtisch en aristocratisch'. Hij had een studie gemaakt van heupen – met een blik op de zestiende en zeventiende eeuw waar details in kostuums met militaire precisie zijn vormgegeven. Hiernaast werd ter inspiratie Irving Penns fotografie aangehaald. Seks was zeker aanwezig, met veel transparantie en beha-tops. Scherp gesneden Mackintosh-jassen en zachte ballonvormige tassen in gehaakt raffia. Villanelle won't know what hit her. Zo ook haar slachtoffers, en de kijkers. In de Loewe campagnevideo uit Jodie Comer een reeks emoties (een kolfje naar haar hand) waarbij ze herhaaldelijk Loewe ('LOW-EV-AY') uitspreekt. Humoristisch bedoeld, iets waar je bij de Brit pack nooit omheen komt. En Loewe zal ook komend jaar vast weer de modenaam zijn op ieders lippen. Wij kunnen alvast niet wachten op het paar Villanelle en Loewe op de buis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl