Is it a bird? Is it a plane? Neen, het is Máxima's hoed tijdens een staatsbezoek aan Japan

De koningin had alle ogen op zich gericht door haar opvallende hoed.

koningin-maxima-hoed-japan-natan
Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn nog maar net terug van hun royal tour door India en brengen nu alweer een volgend overzees staatsbezoek aan Japan. Het koningspaar is aanwezig in Kyoto voor de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito. Voor het officiële evenement dat vandaag plaatsvindt is Máxima, zoals we van haar gewend zijn, gehuld in een opvallende look. Ditmaal is het niet zozeer de jurk van de koningin die de aandacht trekt, maar is de opvallende hoed de reden waardoor Máxima alle ogen op zich gericht heeft.

Máxima in Natan

Het Nederlandse koningspaar is samen met ruim 400 andere buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders uitgenodigd voor de officiële inhuldiging van de Japanse keizer. Na de ceremonie worden de festiviteiten vervolgd met een staatsbanket en worden de gasten door premier Abe uitgenodigd voor een tuinfeest en een galadiner, zo meldt de NOS. Koningin Máxima kiest tijdens deze feestelijke dag voor een opvallende look, naar de hand van Belgisch modehuis Natan. De koningin droeg de jurk eerder tijdens Prinsjesdag in 2017.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rozenhoed

Máxima's grijze jurk bevat kanten rozen details afgewerkt met pailletten en steentjes. De jurk heeft een klassieke a-lijn vorm en is gemaakt van semi-transparante brokaat. Bij de jurk draagt Máxima een diamanten collier uit de koninklijke kluis en bijpassende grijze handschoenen. Om haar royal look af te maken kiest Máxima tevens voor een uitbundige hoed. Het ontwerp is naar de hand van Fabienne Delvigne, die custom voor de koningin met de hand werd gemaakt in de vorm van een enorme roos.

Máxima combineerde het hoofddeksel met fonkelende diamanten oorbellen. Het fleurige ontwerp droeg Máxima eerder tijdens de doop van prinses Alexia in 2005 en tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea. Met deze accessoire-keuze bewijst Máxima opnieuw haar liefde voor opvallende hoeden. De koningin wordt de laatste tijd met regelmaat gespot in een koninklijke hoed, van het zachtroze ontwerp van Jan Taminiau tot de Jacquemus-achtige hoed van Delvigne.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima