Meghan Markle lijkt zo uit de jaren zestig te wandelen met opmerkelijk beehive-kapsel

We hebben de hertogin nog niet eerder in een sixties look gezien.

meghan-markle-jaren-zestig-look
WPA PoolGetty Images

Het is op modegebied een kleurrijke week voor Meghan Markle. Waar de hertogin afgelopen woensdag nog in het paars verscheen, kiest de 38-jarige Meghan nu voor een bordeauxrode, jaren zestig look. Niet alleen haar ton-sur-ton outfit springt in het oog, ook Meghans kapsel heeft zo te zien een complete sixties-update gekregen.

Meghan Markle is jaren zestig look

Na haar solo-bezoek aan de One Young World Summit in de Royal Albert Hall in Londen, organiseerde Meghan vandaag samen met prins Harry een groepsgesprek met The Queen’s Commonwealth Trust (QCT) en One Young World in Windsor Castle. Tijdens het gesprek werd er gesproken over gendergelijkheid, een doel dat Meghan nauw aan het hart ligt. Voor de gelegenheid stapte de stijlvolle hertogin van Sussex naar buiten in een van top tot teen bordeauxrode look in jaren zestig-stijl, bestaande uit een kasjmieren sweater met V-hals en leren pencil skirt van Hugo Boss. Meghan maakte haar look af met bijpassende rode hakken en een opvallend sixties-kapsel, ook wel de beehive genoemd. Hoewel we ton-sur-ton looks vaker hebben gezien bij de voormalige Suits-ster, is de jaren zestig vibe compleet nieuw voor ons.

The Duke & Duchess of Sussex Attend a Roundtable Discussion on Gender Equality with The Queens Commonwealth Trust
Jeremy SelwynGetty Images

De beehive, a.k.a. het suikerspinkapsel

In plaats van haar kenmerkende lage knot of losse, golvende lokken, koos Meghan vandaag voor een typisch jaren zestig-kapsel: de beehive, a.k.a. het suikerspinkapsel. De beehive is een opgestoken haarstijl waarbij het haar in een kegelvorm omhoog en lichtjes achterover gestoken en gekamd wordt, waardoor het kapsel op een suikerspin of een bijenkorf lijkt. Beroemde beehivers zijn sixties-iconen Audrey Hepburn en Brigitte Bardot, maar de haarstijl is in de moderne tijd ook gezien bij onder andere Beyoncé (de "beyhive") en wijlen Amy Winehouse. Laten jaren zestig-kapsels nou net weer een comeback maken in het Lente/Zomer 2020-seizoen – wellicht is er ook ruimte voor de terugkeer van het suikerspinkapsel?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle