Koningin Máxima channelt Roodkapje in een compleet rode look

De koningin weet ook voor een bezoek van de Poolse president weer "flagdressing" toe te passen.

koningin-maxima-rode-look-polen
Patrick van KatwijkGetty Images

Begin deze week gooide koningin Máxima al hoge ogen tijdens tijdens een filmpremière in Amsterdam. Daar droeg de koningin een opvallend broekpak, bezaaid met pailletten. Na een avond uit met koning Willem-Alexander gaat Máxima weer terug naar haar formal wear, en wel tijdens een bezoek van de Poolse president Andrzej Duda aan Nederland. Zo droeg ze een compleet rode look die we nog niet eerder hebben gezien.

Koningin Máxima in rode look

Is het Roodkapje? Neen, het is onze eigen koningin Máxima, die wederom een stijlvolle verschijning maakt op de trappen van Paleis Noordeinde. Samen met koning Willem-Alexander verwelkomde ze de Poolse president en zijn vrouw, die voor twee dagen in Nederland zijn. Dat deed Máxima in een rode mantel met opstaande kraag van haar favoriete ontwerper: Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan. De felrode look combineerde ze met bordeauxrode accessoires – een baret, leren handschoenen en clutch – en bijpassende suede hakken.

Flagdressing

Door volledig in het rood te verschijnen, weet Máxima opnieuw het begrip "flagdressing" toe te passen; de kleuren dragen (van de vlag) van een land dat ze bezoekt of een ontmoeting mee heeft. Zo draagt de koningin in bovenstaande look de kleur van de vlag van Polen: rood. Máxima heeft zich eerder gekleed in de (vlag)kleuren van een land, zoals tijdens een staatsbezoek aan Ierland, toen ze in een smaragdgroene jurk van Jan Taminiau verscheen. Ook toen de Oostenrijkse president op bezoek was in november vorig jaar koos de koningin voor een rode look, en tijdens Nederlandse evenementen heeft ze meerdere keren voor oranje gekozen.

koningin-maxima-rode-look-polen
Patrick van KatwijkGetty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima