Cher blikt terug op haar meest iconische modemomenten

De zangeres turns back time als ze haar stijl door de jaren heen onder de loep neemt.

'If I could turn back time...' Dat mag dan wel een van haar bekendste songteksten zijn, maar nu Cher duikt écht even in de tijdmachine. Zo blikt de zangeres in deze video van de Amerikaanse Vogue terug op haar meest iconische modemomenten, van haar glitterende bodysuit van Bob Mackie, die ze tijdens het Met Gala in 1974 droeg, tot de nietsverhullende zilveren broek en top met bijpassende verentooi uit 1975 (een look die Emily Ratajkowski tevens inspireerde tijdens het Met Gala in 2019).

Chers iconische stijl

Hoewel iedere look wel een verhaal vertelt, blijven die van Cher hangen. De zangeres heeft in haar carrière – die al zo'n vijftig (!) jaar voortduurt – niet alleen iconische muziek gemaakt, maar ook een behoorlijk aantal groundbreaking looks neergezet. Cher was in de jaren zestig en zeventig vooruitstrevend en gewaagd, met looks waarmee de zangeres meer naakt dan aangekleed over straat ging ('Ik was zo'n beetje de hele tijd bloot'). Fonkelende cut-out jurken, strakke bodysuits, en veel patchwork, veren en bont. Die stijl kenmerkt haar nog altijd, maar tegenwoordig kiest het 73-jarige (stijl)icoon voor kleding die net iets meer verhuld.

Romantic and Glamorous Hollywood Design Exhibition
Cher en Bob Mackie tijdens het Met Gala in 1974.
Ron GalellaGetty Images

Vijf decennia aan modemomenten

In de video van Vogue neemt Cher (mét waanzinnig oranje lokken) de tijd om terug te blikken op haar eigen stijlgeschiedenis, die al in de jaren zestig begint. Zo verscheen ze in haar beginjaren voornamelijk met haar man en muziekpartner Sonny ('hij was bereid om zo'n beetje alles te dragen wat ik wilde'). Toen Cher eenmaal solo ging, droeg ze de meest extravagante looks, veelal ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Bob Mackie. Ze was de eerste vrouw die in het openbaar verscheen in doorzichtige ensembles (en die haar navel toonde op televisie), ook al was dat niet altijd de bedoeling. Maar dat relativeert de zangeres al gauw: 'Ah ja, ik was mijn tijd ver vooruit, dus het zal wel.'

Cher Portrait Session
Cher in Bob Mackie, 9 april 1978.
Harry LangdonGetty Images

De ene na de andere iconische outfit komt in beeld, inclusief passende beschrijving van Cher: een glitterende "vuur"-jurk ('flames and sex'), haar farao-kostuum voor Halloween ('Egypt and sex') en een acrobatenpak met zilveren laarzen ('spandex and sex'). Ze sluit vervolgens af met haar "casual" look van haar Met Gala-optreden in 2019, waar het Cher-achtige thema Camp: Notes on Fashion centraal stond. Bekijk de complete video bovenstaand.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl