Alexa Chung blaast de body chain nieuw leven in met elegante look

Een body chain en chic valt niet direct te rijmen, maar wel als je Alexa Chung heet.

alexa-chung-body-chain
David M. Benett / Getty Images

Soms heb je maar één stijlicoon nodig om een bepaalde accessoire een high fashion duwtje in de rug te geven. Zo weet Alexa Chung het klaar te spelen om de body chain (die inderdaad nog een slag groter is dan de heupketting) een elegante twist te geven, waardoor dit typische noughties-item opeens weer toegankelijk wordt voor het grote publiek (en mensen die niet Jennifer Lopez zijn).

Alexa Chungs body chain

Het stijlicoon was op maandagavond aanwezig bij een diner van het Britse GQ Magazine, samen met haar 23-jarige vriend Orson Fry. De twee zijn naar verluidt sinds afgelopen zomer samen, en waren ditmaal – als het stijlvolle koppel dat ze zijn – present bij London Fashion Week. Alexa droeg voor de gelegenheid een zogenaamde zilveren body chain van designer Alessandra Rich, die ze verrassend chic weet te combineren met een witte oversized blouse.

Zo combineert Alexa de blouse van Basic Rights met een klassieke zwarte flared pantalon en loafers in dezelfde kleur. Alessandra Rich, van wie de lichaamsketting afkomstig is, staat vooral bekend om haar ready-to-wear (avond)jurken die vaak door beroemdheden en leden van het koninklijk huis worden gedragen. Al zullen haar sieraden binnenkort ongetwijfeld ook meer bekendheid krijgen. Chung staat immers bekend om het boosten van accessoires die uiteindelijk steevast uitverkocht zijn (zoals de tassen van Mulberry, waarvan een ontwerp zelfs naar haar vernoemd werd).

alexa-chung-bodychain
Ricky Vigil M / Getty Images

Comeback heupketting

Terwijl de heup- en lichaamsketting ons eerder vooral deed denken aan popsterren uit de noughties, maakt het accessoire sinds vorig jaar een enorme comeback. Zo was de body chain al bij Alexander McQueen op de catwalk te zien met ingelegde stenen, gedragen over een blazer. Model Bella Hadid liet daarnaast zien dat een subtiele body chain ook perfect is als zomersieraad door het accessoire te combineren met een bikini of badpak.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl